Forhistorie med formiddagskaffe

13. september 2021, 08.58

Museum Midtjylland inviterer interesserede med på tur til Ørre, Trehøje og Sdr. Felding. Foto: Pr-foto

HERNING Museum Midtjylland inviterer til, at man kan komme på tur med arkæologerne.

Interesserede mødes tre fredage rundtomkring i museets ansvarsområde, lige der hvor (for-)historien skete. Mens man drikker en kop kaffe, fortæller museets arkæologer om fund og forhistorien i området.

Tre ture planlagt

Foreløbig er der planlagt tre arrangementer:

Fredag 17. september er der formiddagskaffe ved Ørre Kirke på Ørre Byvej. Ørre Kirke er et vigtigt punkt i den nye vandrerute »Brydningstiden«, som har syv fortællesteder rundt omkring i Ørre og på Ørre Hede. Til denne formiddagskaffe vil museumsinspektør Martin Winther Olesen fortælle om sporene fra fortiden, om kirken, voldstedet fra middelalderen, jernalderbebyggelsen og den nye viden, som man har fået om området gennem de mange detektorfund.

Fredag 24. september gælder det toppen af bronzealderhøjen ved Trehøje, og der er mødested på p-pladsen ved Trehøjevej over for Timringvej. Museumsinspektør Constanze Rassmann vil fortælle om de mange store og monumentale bronzealderhøje - som bare ikke findes flottere end lige her. Det kommer til at handle om bronzealderen, om egekister og fantastiske bronzefund, men også om hvordan man udnyttede landskabet.

Fredag 1. oktober handler det om vikingerne fra Sdr. Felding, og mødested er i den sydlige ende af Præstevænget. Museumsinspektør Søren Timm Christensen fortæller her om vikingetidsbopladsen, som ligger lige ved Skjern Å. Området er fredet, da der også ligger et imponerende engvandssystem, som kan ses, når man går lidt rundt i området.

Indlæser debat...