Corona-konsekvenser fortsætter: MCH udsætter stor fødevaremesse

Brancheforeninger og udstillere bakker op om at udsætte Nordens største fødevaremesse, der var planlagt til at finde sted 22.-24. marts i MCH Messecenter Herning

7. marts 2020, 14.36

Foodexpo-messen udsættes som følge af coronavirussen. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Fredagens opfordring fra myndighederne om at udsætte eller aflyse arrangementer med over 1000 deltagere har medført hektisk og intens aktivitet resten af dagen i MCH-koncernen, der blandt andet står bag MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen. Det skriver MCH i en pressemeddelelse.

Et af de store arrangementer i marts måned er Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, der i 2018 samlede 25.000 fagfolk. Messen udsættes, og MCH er i gang med planlægning af ny dato for messen, der tiltrækker besøgende og udstillere fra mange lande. På nuværende tidspunkt er 550 udstillere tilmeldt messen.

Foodexpo arrangeres af MCH i samarbejde med de 13 førende brancheforeninger, der repræsenterer såvel udstillere som besøgende. Branchens opbakning er afgørende for messen.

- Det skal give mening at ændre termin for en messe 14 dage før åbning, og en ændring involverer mange interessenter - i dette tilfælde messens samarbejdspartnere, 550 udstillere og en lang række fagkonkurrencer og mesterskaber. Derfor er vi meget taknemmelige for, at vores beslutning om udsættelsen sker med enstemmig opbakning fra alle brancheforeninger og -organisationer og klare, anerkendende tilkendegivelser fra de udstillere, vi indtil nu har nået at tale med, efter beslutningen er truffet, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH, i pressemeddelelsen og fastslår:

- Arbejdet med at finde et nyt tidspunkt har sammen med de individuelle vurderinger af marts måneds øvrige arrangementer højeste prioritet.