Fysioterapeuter dobler op på osteopater i Herning

Efter at det er blevet muligt at få tilskud til osteopati, har FysioDanmark Herning ansat en ekstra osteopat

8. maj 2018, 18.24

Osteopaten arbejder alene med sine hænder. Den filosofiske baggrund bag osteopatien er, at kroppens egne selvhelingsmekanismer vil træde i kraft, hvis kroppen bliver korrigeret mekanisk. Foto: Danske Osteopater

HERNING »Antallet af Osteopater er øget med 100 procent i Herning,« skriver Jakob Brøndum Jensen med en tilføjet smiley.

Han er selv den ene osteopat og har som partner i FysioDanmark Herning på Viborgvej netop været med til at ansætte den anden: Helen Mathiesen, der driver en osteopatisk klinik i Ebeltoft.

- Jeg har læst osteopati sammen med Helen, og vi var nogle af de første osteopater i Danmark, da vi i 2006 var færdige med den femårige uddannelse, fortæller Jakob Brøndum Jensen.

Rent håndarbejde

Osteopati, også kaldet manuel medicin, betragter kroppen som én sammenhængende enhed, hvor helheden er vigtigere end de enkelte dele. Behandlingen bruges ved lidelser i bevægeapparatet, blandt andet nakke- og rygsmerter, piskesmæld, diskusprolaps, sports- og overbelastningsskader, migræne og hovedpine. Osteopati kan også bruges ved skulder-, albue- og håndledsproblemer, musearm, tennisalbue og frossen skulder samt ved slidgigt og ledsmerter.

Osteopaten bruger kun sine hænder til behandlingen, som omfatter alt fra blide mobiliseringer til specifikke manipulationer, udspænding og dybe massagetryk af muskler, bindevæv og sener. Ved hjælp af de manuelle teknikker stimuleres balancen mellem knogler, muskler og nervesystemet, og derved genskabes kroppens korrekte funktion, skriver FysioDanmark Herning på sin hjemmeside.

Tilskud til behandling

Sygeforsikringen Danmark har siden nytår givet tilskud til osteopatisk behandling, udført af en osteopat, der i forvejen har en sundhedsautoriseret baggrund som fysioterapeut eller kiropraktor - og det er ifølge Jakob Brøndum Jensen lidt af en milepæl for danske osteopater.

Samtidig arbejder Folketinget i øjeblikket på en autorisationsordning for osteopater, der skal tredjebehandles 15. maj.

Ud over fysioterapi og osteopati tilbyder FysioDanmark Herning træning, akupunktur, massage, idræts-fys og firma-fys. work

Læs også
Fysioterapeuter tilbyder fitness-motion som medicin - især for begyndere over 50
+Abonnement
Læs også
Fokus på sundhed