Herning-firma vinder byggeopgave på 36 boliger

JFP har vundet hovedentreprisen på 36 almene boliger i Haslev. Boligerne opføres som rækkehuse og er anden etape af i alt 68 boliger

3. juli 2020, 11.02

De 36 huse opføres i størrelser fra 85-100 kvadratmeter. Visualisering: Friis Andersen Arkitekter

BOLIG 1. juli var der første spadestik på et boligprojekt i Haslev, hvor herningensiske JFP skal opføre over halvdelen af boligerne.

Boligerne, som har fået navnet Viften II, opføres som klyngehuse i størrelser fra 85 til 100 kvadratmeter og skal være med til at tiltrække børnefamilier til området. Der opføres fem klynger.

Grønt boligområde

Formand for Teknik og Miljø i Faxe Kommune, Eli Jacobi Nielsen, glæder sig til at komme i gang med projektet.

- Vi er rigtigt glade for at kunne igangsætte anden etape. Vi har i Faxe Kommune en bosætningsstrategi, der skal sikre varierede boligområder, som kan tiltrække borgere inden for mange segmenter. Det får vi her med fuldførelsen af Viften. Noget af det, vi også kan fortælle er, at vi har valgt at plante en folkeskov ved siden af bebyggelsen, som på sigt vil give endnu mere natur og forskønnelse til området, siger han i en pressemeddelelse.

Forvaltningsdirektør Lars Lehmann fra Boligkontoret Danmark uddelte ligeledes et diplom fra Danske Bank, som sikrer projektet en billigere finansiering på baggrund af en lang række grønne valg, der er truffet. Et beløb, som man forventer at føre tilbage til projektet.

Strategien følges

Direktør i JFP Murer & Tømrer, Mikkel N. Steffensen, er glad for at have vundet projektet, som går godt i spænd med virksomhedens strategi.

- Vi har lagt en strategi om at have en bred palette af projekter inden for offentlige, støttede og private byggerier. Viften II passer rigtigt godt ind i portefølgen. Samtidig er vi glade for, at vi er konkurrencedygtige og får mulighed for at samarbejde med en for os ny almennyttig boligorganisation, siger Mikkel N. Steffensen.

Boligerne varierer fra to til fire værelser og findes i tre typer, A, B og C, samt gavllejligheder. Boligarealet er i alt på 3.550 kvadratmeter. Dertil kommer et driftkontor på cirka 85 kvadratmeter og en depotbygning på cirka 240 kvadratmeter.

Friis Andersen Arkitekter har været arkitekt på både første og anden etape, og første etape blev opført i 2018.