På pension efter 29 år i Jem & Fix

Henning Bech Johannesen, der var souschef i Jem & Fix i Ikast, er gået på pension efter 29 år

13. december 2019, 09.50

Henning Bech Johannesen på en af de sidste arbejdsdage i den klassiske røde Jem & Fix-trøje flankeret af HR- og driftschef Peter Nyboe. Foto: Privatfoto

IKAST Jem & Fix begyndte i 1988 og blot to år senere, nærmere bestemt 1. september 1990, blev Henning Bech Johannesen en del af byggemarkedskæden.

Han begyndte som butikschef i Jem & Fix i Silkeborg, og sluttede for nyligt sin karriere som souschef i butikken i Ikast, hvor han har haft sidste arbejdsdag.

- Nedtællingen blev en naturlig del af hverdagens gøremål, og mod slutningen gik jeg automatisk og vingede af, at nu var der eksempelvis kun fire lukkevagter tilbage, eller det var så den sidste sending træ, jeg kom til at modtage, siger Henning Bech Johannesen i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for at træde tilbage fra arbejdsmarkedet og stoppe på et tidspunkt, hvor jeg også kan nå at få noget godt ud af min pensionisttilværelse, men det bliver også et stort savn. Jeg har masser af gode kolleger, som da også løbende har været forbi og sige tak for samarbejdet både uformelt, men også ved et par lidt mere formelle lejligheder, hvor jeg er blevet fejret for min tid i Jem & Fix.

Stor erfaring

Henning Bech Johannesen begyndte på arbejdsmarkedet tilbage i 1970 som isenkræmmer, var derefter inde som soldat, og fra 1975 og 15 år frem bestyrede han en værktøjsafdeling hos en isenkræmmer. Men da den daværende direktør for Jem & Fix, Svend Pedersen, i 1990 ringede og spurgte, om han ikke ville være butikschef i Jem & Fix i Silkeborg, slog han til.

Regionschef Anders Østergaard Lund Nissen er sikker på, at den erfarne styrmand vil blive savnet.

- Det er en mand med stor erfaring, vi nu har sagt farvel og stor tak for tro tjeneste til. Han vil ikke kun blive savnet i butikkerne i Silkeborg og Ikast, men også blandt sine mange kolleger. Ikke mindst i de nærliggende butikker, hvor Henning har bidraget med god sparring og sin store erfaring gennem alle årene.

Henning Bech Johannesen tænker tilbage på et langt og givende arbejdsliv.

- Det har været en spændende rejse med mange nye tiltag gennem årene og en stadig mere og mere effektiv drift båret af grundtanken om at skære det overflødige fra. Vi kender vel alle til det med, at man præges af den arbejdskultur, man er en del af, og at man derfor nogle gange tager arbejdet med hjem. Det har min familie åbenbart også bemærket. For kampagnen med at spare h’et væk i Jem & Fix navnet har mine børn i hvert fald bidt mærke i og kvitteret for ved at give mig en kasket med navnet Enning på, fortæller han.

Pensionisttilværelsen skal bruges sammen med familien og på at køre motorcykel og sejle i kajak.