Lille pianist med stor fylde

Beethoven-koncert i Engesvang Kirke

11. februar 2020, 13.14

Klassisk koncert i Engesvang. Anna Nadiryan spillede Beethoven. Foto: Hans Jørgen Hansen

ENGESVANG Det var musik med stor fylde, da der lørdag 8. februar var koncert i Engesvang Kirke.

Den armensk-græske pianist Anna Nadiryan, der er forholdsvis lille af vækst, fik stor musik ud af kirkens klaver. Og det blev modtaget af de cirka 25 tilhørere med stor applaus.

Hun har armensk-græsk baggrund og er uddannet klaverlærer og klaversolist i Grækenland. Hun har arbejdet som solist, underviser, kammermusiker og akkompagnatør. Efter hun er flyttet til Danmark, er hun nu i gang med en uddannelse som organist.

Koncerten var en markering af, at det i år er 250 Ludwig van Beethoven blev født. Han er den komponist, der har haft størst betydning for tysk kompositionsmusik efter 1800. Hans mest kendte kompositioner er ni symfonier, fem klaverkoncerter, 16 strygerkvartetter og 32 klaversonater.

I præsentationen af denne koncert fortalt arrangøren, Engesvang Kirkes organist Nana Voskanyan, at her var der tre af Beethovens mindre kendte klaversonater, nemlig Kurfystesonate nr. 2 i f-mol, Klaversonate nr. 9 i E-dur og Klaversonate nr. 10 i G-dur.

Anna Nadiryan viste en imponerende teknik, og indimellem fik tilhørerne næsten fornemmelse af rytmisk musik i kompositionerne, der alle er skrevet i slutningen af 1700-tallet, mens Beethoven var ganske ung. Hele den 50 minutter lange koncert spillede hun uden en eneste node at holde sig til. Hun havde det hele i hovedet og de hurtige fingre.

Allerede om halvanden uge er der igen koncert i Engesvang Kirke. Det er med jazzpianisten Martin Schack og den klassiske kontrabassist Jesper Hindø. De er gået sammen om at optræde med salmer, der får et tvist af jazz. Det er onsdag 19. februar.