Journalist og kunstner fylder rundt

Udgivet:04. august 2022, 11.31

Læsetid:1 minut

Uwe Max Jensen på et 10 år gammelt fotografi fra Holstebro ved et event i anledning af Jens Jørgen Thorsens fødselsdag. Foto: Kurt H. Jørgensen

Uwe Max Jensen, Aalborg, søgte i 1994 om optagelse på Det Jyske Kunstakademi. Hans ansøgningsprojekt bestod af en leverpostej, men projektet skaffede ham ikke adgang. Året efter ansøgte han igen og indsendte denne gang samme nu mugne leverpostej, og den idé fik ham optaget. Han nåede dog kun at studere ved kunstakademiet et år, da han blev smidt ud efter at have skrevet en række læserbreve, som Uwe Max Jensen underskrev med navne på flere af akademiets undervisere.

Uwe Max Jensen har gennem årene vakt opsigt med forskellige værker, der ofte omfatter urin eller fækalier. Han har tisset i Olafur Eliassons vandskulptur »Waterfall« på Aros, tisset på et gavlmaleri i Brande og lavet værket »I en hel uge vil jeg kun benytte Århus Kunstmuseum, når jeg skal skide«.

Han er ofte nøgen i sin værker og har blandt andet kravlet rundt uden tøj på og leget hund på et museum i Sverige som en hyldest til den afdøde svenske kunstner Lars Vilks. Uwe Max Jensen var til stede i Silkeborg, da Ibi-Pippi begik hærværk på Asger Jorns værk »Den Foruroligende Ælling«.

Uwe Max Jensen blev i 2004 optaget på Danmarks Journalisthøjskole og vakte efter sigende opsigt ved optagelsesprøven, da han skrev på (larmende) skrivemaskine i stedet for computer.

Han er uddannet journalist og var i praktik på Herning Folkeblad, som også ofte modtager læserbreve fra fødselaren. JH

Indlæser debat