Standpunkt: Sæt nu mundbindet på og tag med ud og shop

18. november 2020, 09.44

Vibeke Larsen. Foto: Flemming Hansen

Kære medborgere i Herning og omegn. Nu er vi altså nødt til at stramme os lidt an. Og sørge for at komme ud at handle i de lokale butikker.

Nyn melodien til den gamle Gitte Hænning- »Tag med ud og fisk«-ørehænger - sæt nu mundbindet på og tag med ud og shop!

Det har de lokale butikker brug for, og det har dit og mit humør med garanti også i denne tid, hvor meget andet ikke kan lade sig gøre, og vi generelt får færre oplevelser, impulser og er i kontakt med færre mennesker.

Forretningerne har i forvejen vanskelige vilkår og skal som mange andre stå meget igennem i hele denne trælse corona-tid. De skal sørge for håndsprit, afstandsmuligheder, begrænsning af antal kunder ad gangen, værnemidler til medarbejderne og andre restriktioner til hindring af covid-19-smitte, så du og jeg trygt kan handle.

Men selv om de gør, hvad de kan, har de nu også udfordringer med, at vi shopper mindre, og at det åbenbart i høj grad skyldes, at kunderne skal bruge mundbind.

I Folkebladet i lørdags fortalte centerchef Kim Lauritsen fra herningCentret og citychef Allan Kristensen fra Herning City, at butikkerne kan mærke på handlen og antallet af kunder, at vi siden 29. oktober skal gå med mundbind, når vi shopper.

Nej, kom nu. Det må vi kunne gøre bedre. Alle synes, mundbind er trælse og bøvlede, og vi vil på alle måder helst leve foruden.

Men vi skal jo også leve vores liv og kan ikke lade alting gå i stå eller blive hjemme, fordi vi skal gå med sådan et.

Som kunder er vi endda så privilegerede, at vi kan tage mundbindet af igen, når vi er ude af butikken eller butikscentret. Medarbejderne i forretningerne skal trods alt gå rundt med mundbind eller visir hele tiden.

De fleste borgere sætter pris på, at der er et godt og varieret butiksliv i vores lokalområder.

Og hvis vi skal bevare det, er det ikke mindst nu, vi skal vise »lokalsind« og sørge for at handle i de lokale butikker eller deres webshops - i stedet for at bruge pengene på onlinehandel i butikker udefra eller helt lade være med at købe noget.

Butikkerne har haft et svært år og går i øjeblikket også glip af tøj-, gave- og fødevarehandel til de mange julefester og julefrokoster, vi ikke må holde i år.

Lad os nu ikke lade et mundbind spolere endnu mere for dem. Eller for os selv.

Vi skal jo stadig spise, drikke og have tøj på kroppen og sko på fødderne, en blomst i yndlingsvasen, en adventsgave til den elskede, en pakkekalender til børnene, en kurv med godter til bedstefar, en hilsen til naboen eller den søde kollega - eller en pakke til familien i den anden ende af landet.

Og om lidt skal der købes julegaver, og i den smukt pyntede midtby, centret eller hvor du foretrækker at handle lokalt, får du julestemning, hyggemuligheder, personlig betjening og kontakten med andre mennesker med i købet i butikkerne.

Så sæt nu mundbindet på og tag med ud og shop!

Giv dig selv og de lokale forretninger en god julehandel. Køb en ekstra gave eller to i år til dem, du holder af - og køb en gave til dig selv.

Det trænger butikkerne og alle vi andre vist til efter dette mildt sagt vanvittige 2020.

Læs også
Mundbind udfordrer: Butikkerne i Herning og centret oplever færre kunder
+Abonnement
Læs også
Forkælelse og pjat ud over alle grænser