Udskældte drive-in-konfirmationer droppes: Forældre-protester sender konfirmander tilbage i kirken

Baunekirken opgiver at lave konfirmation som drive-in efter protester fra forældre

15. maj 2020, 09.42

Konfirmationerne rykkes tilbage til Baunekirken, efter forældre ikke har bakket op om en drive-in konfirmation. foto: christian sjurman

TJØRRING Baunekirken i Tjørring har opgivet at give årets 72 konfirmander en særlig oplevelse.

Den planlagte konfirmation som drive-in på Landsskuepladsen er aflyst.

Det oplyser præster og menighedsråd i en pressemeddelelse.

»Præster og menighedsråd har ud fra de tilbagemeldinger, vi har fået, vurderet at der ikke er markant opbakning til drive-in konfirmation«, hedder det i pressemeddelelsen, hvor det også lyder:

»Samtidig sker der i denne tid en hurtig genåbning af vores samfund, som giver nogle andre muligheder, vi ikke havde for få dage siden.«

LÆS OGSÅ:
Konfirmation gennem en bilrude: Forældre i oprør
+Abonnement

Forældre i oprør

Den store drive-in-konfirmation skulle have fundet sted lørdag og søndag 13. og 14. juni. Hver konfirmand kunne tage fire biler fyldt med gæster, og præstens velsignelse skulle vises på storskærm.

Forslaget faldt ikke i god jord hos alle.

Nogle forældre fandt, at en konfirmation bør ske i en kirke, ikke på en Landsskueplads, og andre efterlyste, at konfirmationerne blev flyttet til efter sommerferien.

Præsterne René Nord Hansen og Heidi Sun valgte at spørge forældrene, om de ville have drive-in eller en traditionel konfirmation i Baunekirken.

Konfirmationerne vil nu finde sted i Baunekirken.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at konfirmationerne i Baunekirken både vil ske 13. og 14. juni og efter sommerferien - nærmere bestemt lørdag og søndag 3. og 4. oktober.