Ofre i Herning: 29-årig dømt for million-bedrageri

17. januar 2020, 09.56

kolding-HERNING Torsdag blev en 29-årig mand fra Fredericia ved retten i Kolding idømt tre års fængsel i en stor sag om blandt andet databedrageri.

Flere af mandens ofre var fra Herning. Sagen blev behandlet som en tilståelsessag. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 29-årige erkendte blandt andet 418 forhold af databedrageri til en samlet værdi af cirka 4,9 millioner kroner.

Databedrageriet foregik ved, at den nu dømte franarrede personer, han kontaktede på nettet, deres cpr-nummer og NemId. Herefter oprettede han lån i deres navne og overførte pengene til sig selv eller til andre. I den forbindelse er to andre personer sigtet i sagen for hæleri ved at have ladet den 29-årige indsætte pengene på deres konto i nogle af forholdene.

Manden erkendte også at have været i besiddelse af 34,2 gram kokain til eget forbrug, som blev fundet under en ransagning af hans bopæl i Fredericia 2. april 2019. Ved ransagningen blev der også fundet 31.000 kroner, som blev konfiskeret af politiet.

Derudover erkendte den 29-årige, at han havde overtrådt fyrværkeribekendtgørelsen og ordensbekendtgørelsen, da han 9. marts 2018 affyrede en raket i forbindelse med en fodboldkamp mellem OB og AGF på Odense Stadion, hvor han i øvrigt havde forbud mod at opholde sig.