X Factor-darling fra Sørvad er udråbt til favorit: Jeg tror ikke helt, jeg forstår det

Nikoline Steen Kristensen er med i »X Factor« for at udfordre sig selv og vokse. Både personligt og musikalsk

26. februar 2021, 08.50

- Jeg udvikler mig meget både musikalsk og som menneske. Så jeg prøver at samle alt, jeg får, ved den her oplevelse, siger Nikoline Steen Kristensen om sin motivation for at deltage i årets X Factor. Emil Helms/Ritzau Scanpix

SØRVAD/KØBENHAVN Ofte er de unge solister favoritter i »X Factor«, og i år, hvor dommeren Oh Land er coach for dem, er ingen undtagelse. Men vejen til programmet er ikke altid den samme for alle.

Nikoline Steen Kristensen havde faktisk ikke planlagt at gå til audition på denne sæson af »X Factor«.

Det var oprindeligt nogle af hendes veninder fra efterskolen Himmerlands Ungdomsskole, der skulle til precasting i Aarhus.

- Men vi kunne lige så godt fylde bilen op, og jeg elsker udfordringer, og jeg vidste, at jeg snart skulle stoppe på efterskolen, så tog jeg den her op, fortæller Nikoline Steen Kristensen.

- Motivationen er at komme ud og finde ud af, at man kan noget, som man ikke troede.

Da Nikoline Steen Kristensen kom ind til sin audition i Aarhus, blæste hun både seere og dommertrioen bagover med sin midtjyske charme og sit ukulelespil.

Thomas Blachman sagde sågar, at hun var det perfekte menneske, og at hun ville nå finalen.

Læs også:
X Factor går live: Nikolines forældre er trygge på afstand
+Abonnement

Kæmpe kompliment

Siden har også bookmakere udråbt hende som favorit til at vinde den 14. sæson af programmet.

- Det er stort at være udråbt til at være en af favoritterne, fordi der er så mange dygtige. Det er så vildt! Jeg tror ikke helt, jeg forstår det, siger hun og fortsætter:

- Jeg tager det som et kæmpe kompliment. Jeg gik ind til audition med tanken om, at det ikke var sikkert, jeg var deres type, eller det, de ledte efter.

- Jeg har altid elsket at synge, men jeg havde aldrig forstillet mig at stå her.

For det 17-årige talent fra Sørvad har programmet betydet, at hun er flyttet til København.

- Det er en stor omvæltning at komme til København og stå på egne ben, fortæller hun.

- Men jeg bor sammen med nogle af de andre deltagere, så det er ligesom et stort fællesskab. Så på en måde er der lidt efterskolefølelse over det, lyder det fra Nikoline Steen Kristensen.

I lejligheden bor blandt andet gruppen The Kubrix, og Nikoline Steen Kristensen har fået Lucca Dahl Nordlund, som også er blandt Oh Lands deltagere, som bofælle.

Tæt bofællesskab

Men selv om deltagerne bor dør om dør, så er konkurrencementaliteten lav ifølge Nicoline Steen Kristensen.

- Vi er så enormt tætte alle sammen. Lucca, Solveig (den sidste unge solist i Oh Lands kategori, red.) og jeg er blevet et lille team. Det er rart at vide, at når man går ind på scenen, så er der ikke nogen, der håber, man dummer sig.

- Men jeg vil sige, at når man står på scenen, så er vi jo konkurrenter, men uden for et stort fællesskab, siger hun.

Nikoline Steen Kristensen er helt klar til, at årets liveshows begynder. Men det har krævet lidt at blive tryg på scenen.

- Det er så stort at få de to minutter, hvor man skal vise, hvem man er, og hvad man har arbejdet på, siger hun og fortsætter:

- I starten var jeg ret nervøs og spændt. Men nu har jeg danset rundt på scenen og ligget på den, så nu kører det bare. Man er blevet lidt venner med scenen, og jeg glæder mig bare til at give den gas.

»X Factor« sendes hver fredag fra klokken 20.00 på TV2 og på streamingtjenesten TV2 Play.

/ritzau/