FCM-træner vil gentage Lazio-præstationen mod Feyenoord

Cifrene bliver næppe de samme som mod Lazio, men Albert Capellas håber, FCM kan tage endnu en skalp i Europa.

Udgivet:05. oktober 2022, 17.04

Læsetid:2 minutter

FC Midtjylland-træner Albert Capellas har stor respekt for Feyenoord efter sine fire år som assistent i Vitesse.

/ Ritzau /

HERNING FC Midtjylland skabte store overskrifter, da holdet vandt 5-1 hjemme over Lazio i den seneste kamp i Europa League.

Nu venter torsdagens hjemmekamp mod Feyenoord, og FCM-træner Albert Capellas håber på at se den samme præstation som mod Lazio.

- Vi beviste, at vi kunne gøre det mod Lazio. Nu skal vi bevise det igen. Det kræver fuld koncentration i 90 minutter plus det løse.

- Det er et af de bedste hold i Holland. De har meget erfaring i Europa over mange år. Det er et godt hold. Det bliver overhovedet ikke nemt, siger Capellas.

Han forventer en meget tæt kamp mod Feyenoord, der i sidste sæson nåede finalen i Conference League.

I årene fra 2010 til 2014 var Capellas assistenttræner i den hollandske klub Vitesse og tager nyttig viden med derfra.

- Jeg kender Feyenoord ret godt fra mine fire år i Holland. De får mange gode spillere op fra deres akademi. Vi skal levere på et meget højt niveau, hvis vi skal have en chance for at slå dem.

- De kan kombinere, de kan spille mellem vores kæder. De kan lide at komme over kanterne og slå indlæg.

- De er gode til at score mål i åbent spil. De spiller offensiv fodbold og kan angribe på forskellige måder, og det skal vi være klar på, siger Capellas.

Feyenoord solgte spillere for over en halv milliard kroner i sommer, men klubben har også hentet mange nye, spændende spillere.

- I den slags kampe skal vi være gode i begge ender af banen. Vi skal forsvare os godt, og vi skal score på vores chancer, lyder det fra Capellas, der blandt andre advarer mod Feyenoord-angriberen Danilo.

FCM-kantspilleren Anders Dreyer spillede i sæsonen 2019/20 i Heerenveen. Han fik kun 13 kampe, men fik lidt kendskab til hollandsk fodbold.

- Jeg spillede jo ikke så meget dengang, som jeg gør nu. I Holland spiller holdene generelt offensiv fodbold og ofte i en 4-3-3-opstilling.

- Backerne kommer meget med frem i hollandsk fodbold. Det er det, jeg husker fra den tid, siger Dreyer.

FCM's kamp mod Feyenoord fløjtes i gang torsdag klokken 21. Alle fire hold i gruppen har tre point efter de første to kampe.

/ritzau/