Tidligere topchef i BoConcept bliver ny direktør i jysk køkkenkæde

TCM Group, der står bag Svane Køkkenet, kommer ud med stærkt regnskab og nyhed om direktørskifte

26. februar 2020, 10.00

Torben Paulin afløste Viggo Mølholm som administrerende direktør i BoConcept i 2012 og havde topposten i møbelkoncernen i fem år. Foto: Jørn Deleuran

JOBSKIFTE Den jyske køkkenkæde TCM Group med hovedsæde i Holstebro har udnævnt Torben Paulin som ny administrerende direktør. Paulin kommer senest fra et job administrerende direktør i lampevirksomheden Frandsen Group. Derudover har han været over 20 år i møbelkoncernen BoConcept med hovedsæde i Herning, hvor han var administrerende direktør for 2012 til 2017.

Torben Paulin afløser Ole Lund Andersen, der har været administrerende direktør i TCM Group i 12 år.

- I 2019 fortsatte vi vores vækstrejse og leverede en organisk vækst på næsten 12 procent. Jeg er ekstremt stolt over den stærke udvikling, som virksomheden har opnået gennem mange år i træk. De seneste 12 år har jeg været administrerende direktør for TCM Group, og virksomheden står meget stærkt. Derfor har jeg besluttet, at tiden er rigtig for mig til at træde tilbage og i stedet fokusere på bestyrelsesarbejde. Samtidig er jeg glad for at kunne overdrage opgaven til en stærk efterfølger, og jeg er overbevist om, at TCM Group vil fortsætte sin vækstrejse i Danmark og i resten af Skandinavien, udtaler Ole Lund Andersen i en pressemeddelelse.

Runder milliard i omsætning

Direktørskiftet blev offentliggjort onsdag morgen, hvor regnskabstallene for TCM Group også blev lagt frem. Kæden står bag de fire køkkenmærker Svane Køkkenet, Tvis Køkkener, Nettoline og Kitchn, hvor de to sidstnævnte drives fra en afdeling på Vævervej i Aulum.

For første gang i selskabets historie rundede den samlede omsætning en milliard kroner i 2019-regnskabet. Der er lagt lige godt 100 millioner kroner ekstra på omsætningen, som var på 900 millioner kroner i 2018.

Samtidig er overskuddet før skat vokset fra 132 til 142 millioner kroner.

- Derved fortsatte vi vores organiske vækstrejse og tilføjede endnu et år med tocifrede vækstrater. Vi fortsatte med at vinde markedsandele i et dansk køkkenmarked, som vi estimerer, voksede en-to procent i 2019, fremhæver TCM Group i et brev til aktionærerne.

Forventningen til 2020 er en yderligere vækst i omsætningen, som ventes at lande på mellem 1,04 og 1,08 milliarder kroner. Tilsvarende ventes også et lidt højere overskud end i 2019.