Fra Lokalavisen: Selvlært ekspert, der kender kunderne

Efter 20 år bag disken i HB Connection, mener Lene Mikkelsen, at hun ved stort set alt, hvad der er værd at vide om hvidevarer, belysning og el-artikler

2. januar 2020, 08.12

Lene Mikkelsen nyder juletiden i butikken, men hun lægger vægt på, at kunderne får den samme grundige ser- vice hele året rundt. Foto: Camilla Abildgaard Norup

AULUM Lene Mikkelsen, der står bag disken i HB Connection, hjælper gerne sine kunder med alt. Uanset om det er at skifte batterier i en gammel lommelygte eller den helt store udskiftning af hvidevarer eller belysning i hele huset.

Da hun for 20 år siden blev ansat som bestyrer af butikken i Aulum, der forhandler hvidevarer, belysning og el-artikler, vidste hun ikke meget mere om varene end alle andre, der ejer et komfur, en vaskemaskine eller en støvsuger. Men i dag er hun blevet en slags selvlært ekspert.

- Jeg vil sige, at jeg stort set ved, hvad der er værd at vide. Og der er en tanke bag hver eneste vare i butikken. Alt har jeg nøje udvalgt, siger Lene Mikkelsen.

Det mærker man, når hun viser den nyeste lampe frem, som hun netop har hængt op i butikken - hun har næsten lyst til at tage den med hjem.

Spørgsmål gør klog

- Jeg har selvfølgelig været på kurser og den slags, men min viden er kommet af alle de spørgsmål, jeg har fået gennem tiden. Hver gang jeg får et spørgsmål, jeg ikke kender svaret på, så undersøger jeg det grundigt, så jeg kan hjælpe og rådgive kunden, fortæller Lene Mikkelsen, der også gerne kører ud til rådgivning i hjemmet.

- Engang i mellem får jeg også til opgave at tegne et helt køkken. Det er en sjov og kreativ opgave, fortæller Lene Mikkelsen.

Siger det ærligt

Lene Mikkelsen gør en dyd ud af at lære sine kunder at kende og kun sælge det, der er brug for. Hverken mere eller mindre.

- Det er nok mine rødder fra Thy, der gør, at jeg siger alt meget ærligt og som det er.

Måske er det også de vestjyske aner, der gør, at hun aldrig går af vejen for en god handel.

- Man kan altid få et godt tilbud og en god pris, men jeg vil ikke sammenlignes med netbutikkerne. Man får et helt andet produkt og en helt anden service og vejledning, der ikke følger med, hvis man sidder hjemme bag skærmen. Vejledningen stopper heller ikke, når man går ud af døren med varen. Man kan altid komme tilbage og få hjælp, hvis der nu er en indstilling, man har glemt eller noget, der pludselig ikke fungerer som det skal.

Ansvar for det hele

HB Connection er ejet af Henrik Bendtsen, men butikken i Aulum, der fungerer som installatørvirksomhedens showroom, er Lene Mikkelsens domæne.

- Jeg står for alt. Lige fra indkøb til salg og rådgivning. Jeg ser det mere som en legeplads end en arbejdsplads, siger butiksbestyreren, der får god hjælp af flexjobberen Selinah tre formiddage om ugen.

- Hvis kunderne bliver ved med at komme, så tror jeg, at det er her, jeg skal arbejde resten af mit arbejdsliv. Jeg kan ikke forestille mig noget bedre, lyder det fra Lene Mikkelsen.

Lene Mikkelsen

56 år

Bor i Sørvad med sin mand

Har tre voksne børn og seks børnebørn

Uddannet butiksassistent

Har arbejdet som butiksbestyrer i HB Connections butik i Aulum de seneste 20 år