FCM-keeper spejler sig i City-målmand

16-årige Christian Rust er målmand for FC Midtjyllands stærke mandskab i U17 Ligaen. Han kom til FCM fra Brøndby op til denne sæson

1. oktober 2021, 12.51

Christian Rust. Foto: FCM

1. Hvor er du opvokset, og hvordan kom du til FCM?

Jeg er vokset op i en lille by 15 kilometer nord for København, der hedder Hareskov. Jeg har spillet fodbold, siden jeg var seks år og har spillet i Brøndby Masterclass siden U13.

Jeg kom til FCM, da jeg synes, klubben har det bedste akademi. Det er professionelle rammer, hvor både skole og fodbold kan passes samtidig - det er en stor fordel.

2. Hvad har indtil videre været den største oplevelse i din fodboldkarriere?

At skrive en treårig kontrakt med FCM.

Spillemæssigt var det, da vi blev nummer tre i en stor turnering i Holland, hvor der var deltagelse af alle de store klubbers ungdomsholds. Blandt andet fra Chelsea, PSV Eindhoven, Borussia Dortmund, Bayern München, Ajax og flere.

3. Hvad er dine mål for dig selv og holdet i denne sæson?

Det vigtigste mål for mig er fortsat at udvikle mig som fodboldspiller. Vi har et stærkt hold, så holdmæssigt er målet at vinde ligaen.

4. Hvilke dele af dit spil vil du gerne forbedre?

Forbedre mig i mine en-mod-en-situationer, så jeg kan redde endnu flere bolde.

5. Hvilken velkendt fodboldstjerne minder lidt om dig og hvorfor?

Ederson fra Manchester City. Det synes jeg, fordi han er god med fødderne, har et godt spark, er venstrebenet og redder mange bolde udenfor feltet. Han er en sikker keeper.

6. Hvilken træner har betydet mest for din udvikling - og hvordan?

Indtil videre er det Jimmi Klitland, målmandstræner i Brøndby. Han har lært mig super meget - ikke kun på banen, men også mentalt.

7. Hvad laver du i din fritid?

Jeg går på HHX (på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i Ikast, red.). Jeg er sammen med mine venner på holdet, specielt dem der bor på akademiet. Så selvtræner jeg - blandt andet med styrketræning.

8. Hvilket skolefag kan du bedst lide og hvorfor?

Det har altid været matematik, nok fordi det er det, jeg er bedst til. Men nu får jeg jo nogle nye spændende fag på HHX, som jeg glæder mig til.

9. Hvad ved få mennesker om dig?

Det er et godt spørgsmål, men jeg holder meget af julen og hyggen omkring den højtid.

10. Hvilken klub holder du med - udover FCM - og hvorfor?

Udover FCM holder jeg med Chelsea. Jeg har holdt med dem lige siden, jeg var lille. Det er, fordi jeg synes, Frank Lampard var verdens bedste midtbanespiller, og mit eget forbillede var Petr Cech.

Indlæser debat