Fortid i AGF, DBU og 1. division: FCM henter erfaren talenttræner

Morten Mølkjær har været cheftræner i 1. division og 2. division, U17-træner i AGF og senest assistenttræner på U16-landsholdet. Nu bliver han ny talenttræner i FC Midtjylland

24. november 2021, 12.56

36-årige Morten Mølkjær skal styrke FC Midtjyllands udvikling af de yngste talenter på U13-, U14- og U15-holdene. Foto: FCM

FODBOLD De yngste talenter i FC Midtjylland kan se frem til hjælp og vejledning fra en erfaren træner, der både har været cheftræner i 1. division og 2. division og senest været tilknyttet Dansk Boldspil-Union (DBU) som assistenttræner på U16-landsholdet.

FC Midtjylland har nemlig valgt at styrke sin talentsatsning med ansættelsen af Morten Mølkjær i en nyoprettet stilling som talenttræner med særligt fokus på U13-U15.

- Vi er stolte over, at vi kan tilknytte så erfaren en træner til vores talentafdeling. Vi er sikre på, at han kan være med til at højne niveauet, og det er det, vi hele tiden stræber efter. Han kommer til at have fokus på det yngste segment, og nu glæder vi os bare til at komme i gang med samarbejdet, siger akademichef Flemming Broe og fremhæver, at den nye træner passer godt ind i miljøet både fagligt og personligt.

Seks år i AGF

36-årige Morten Mølkjær kommer fra Aarhus-forstaden Mårslet. Han var U15-træner i AGF fra 2011 til 2016 og efterfølgende U17-træner i en enkelt sæson i AGF.

Sideløbende var han koordinator på Elite Sports Akademi Aarhus i tre af årene.

Efter seks år i AGF blev han i 2017 cheftræner for Aarhus Fremad og stod i spidsen for 2. divisionsholdet i to et halvt år, inden Kolding IF købte ham fri af sin kontrakt og trak ham til 1. division.

Opholdet i Kolding endte med en fyreseddel efter knap halvandet år.

Siden august har han været assistenttræner på det danske U16-landshold, der har Søren Hermansen som landstræner.

Læs også
FCM sætter tydelige træner-aftryk på kortet: Vi satser på at få det optimale ud af mennesker
Abonnement

Styrke: Taktik og relationer

Han ser frem til de nye udfordringer i FC Midtjylland.

- Jeg er sikker på, at FC Midtjylland er et meget interessant og innovativt sted at være fodboldtræner, og det er et sted, hvor der er mulighed for at udvikle sig som fodboldtræner. Jeg har fået et godt indtryk af klubben, som har en dynamisk organisation, hvor der er mange mennesker, der arbejder hårdt. Via det hårde arbejde kan man flytte sig, og det vil jeg gerne være en del af, siger Morten Mølkjær til klubbens hjemmeside.

Aarhusianeren færdiggjorde i 2019 sin UEFA’s Protræner-uddannelse, som er den højeste træneruddannelse, der findes.

Træneren tænder især på udviklingen af mennesker, de taktiske aspekter i spillet og relationerne mellem spillerne.

- Udviklingen af individet motiverer mig meget i mit arbejde. Det skaber i sidste ende et bedre hold, som kan skaffe resultater, og det er jo derfor, at man er træner.

- Mine største styrker som træner ligger i det taktiske og relationelle. Jeg er god til at connecte med spillerne og hjælpe dem i deres udvikling. Det passer rigtigt godt ind i FC Midtjyllands DNA, og jeg ser frem til at være en del af miljøet her i klubben, siger Morten Mølkjær i sin nye klubs skrivelse.

Indlæser debat