Hvad er det vi tilbyder vores børn i dag?

11. november 2017, 08.00

Kirsten Nielsen.

BØRN Som Kristendemokrat ønsker jeg, at pengene skal følge barnet, således at hovedparten af de penge, som kommunen sparer, gives til de forældre, som selv klarer pasning af egne børn.

Danmark har nordisk rekord i pasning af børn uden for hjemmet. Forskning viser at 96,5 procent af alle børn mellem tre-fem år går i daginstitution i Danmark. Børn starter langt tidligere i daginstitution end i andre nordiske lande. Mange børn tilbringer 12.-14.000 timer i daginstitution, svarende til mere end syv fuldtids arbejdsår.

Hvem er deres forbillede? Hvad er barnets tarv? Børn er vores vigtigste investering i livet. Barnet er jo en del af os selv, vi taler om dem, praler af dem, glædes over dem, græder over og med dem. Det er dem ,der når de en dag bliver voksne, skal føre samfundet videre efter os.

Forskning viser, at barnets første to-tre år er de vigtigste år i et menneskeliv. Det er her relationerne knyttes, det er her læringen, sprog og identitet grundlægges. Alt sammen vigtige livsvilkår, som et forældrepar er de bedste til at videregive til deres barn.

Som tallene viser, har samfundet mere og mere overtaget rollen som opdrager. Barnet møder i en tidlig alder alt for mange forskellige voksne og det kan for nogle børn give mistrivsel og et noget diffust forbillede.

Jeg synes, vi skal give børn tid til at være børn og forældre tid til at være forældre sammen med deres børn. Lad pengene følge barnet.