Ekstra julegave: Børn kan løse mysterier i midtbyen

De yngre årgange i Ikast kan se frem til, at Ramasjang byder på mysterier i fire weekender

30. september 2020, 10.34

Ramasjangs suverænt største hit er Ramasjang Mysteriet, og nu har Ikast investeret i konceptet, så lokale børn kan allerede nu begynde at glæde sig. Foto: PR-foto

IKAST Børnene i Ikast får op mod jul en helt særlig oplevelse, når Ramasjang Mysteriet kommer forbi og sætter gang i juleløjerne i de fire weekender op til jul.

Ramasjang Mysteriet er et af de absolutte hit i DR’s børneunivers Ramasjang, og det bliver værter fra kanalen, der blandt andet bliver udklædt som detektiver. De vil invitere de lokale børn til at være med og guide dem rundt i Ikast på jagt efter slynglerne.

Det er Vores Ikast, der har skabt kontakten til Ramasjang, der leverer en færdig pakke med medarbejdere, udstilling, små aktiviteter samt opgaver, som børnene anspores til at løse.

Ikke helt billigt

Aktiviteterne kommer til at foregå med forskellige poster og opgaver i Strøgcentret samt andre lokaliteter i midtbyen, der vil blive valgt. Inden aktiviteterne går i gang, vil Ramasjang sende et hold til Ikast for at finde de helt rigtige steder til de mysterier, som børnene skal løse.

Lignende arrangementer er tidligere blevet afviklet i diverse storcentre, men det er første gang, at Ramasjang indgår et by-samarbejde med flere lokale aktører.

Det er imidlertid ikke gratis at stable et Ramasjang-univers på benene.

Prisen lyder på 100.000 kroner, og i den forbindelse har Vores Ikast sendt en ansøgning af sted til kommunen.

Den har man set på hos økonomi- og planudvalget, der har sagt god for at betale halvdelen af »gildet«. Resten af beløbet kommer så fra Vores Ikast og Ikast Bymidte samt et par sponsorer.

Det er ikke tanken, at de fire weekender med mysterier fra Ramasjang vil komme til at gå ud over de andre juleaktiviteter, som Vores Ikast plejer at byde på.

På et senere tidspunkt vil det komme frem, hvordan og hvor mange børn, der kan tilmelde sig arrangementerne.