Andendagsgildet mod Frederikshavn bød på endnu et nederlag

Blue Fox tabte lørdag aften igen til Frederikshavn efter at have ført to gange. Mathias Bau kørt på skadestuen

20. februar 2021, 21.09

Selv om både Anders Poulsen (t.v.) og Reid McNeill scorede for Blue Fox, blev det til endnu et nederlag mod Frederikshavn. Foto: Tom Laursen

ISHOCKEY 24 timer efter at Herning Blue Fox tabte 3-4 i Frederikshavn, skulle de to hold op mod hinanden i Kvik Hockey Arena.

Nøjagtig som dagen før, blev det til et nederlag til »blårævene«. Denne gang på 2-3.

Men det var et tændt Herning-mandskab, der kom på isen lørdag aften. Der var tryk på straks fra start, og alle solgte sig dyrt.

Første periode endte dog uden scoringer i en intens forestilling.

I anden periode skulle man blot vente to minutter på første scoring. Kristian Jensen vandt en nærkamp bag mål og fandt Anders Poulsen, der var skøjtet fri foran mål.

Frederikshavn fik udlignet i et powerplay ved Mads Larsen, der er opflasket i Herning Ishockey Klub, men skiftede til svensk ishockey allerede som junior.

Resten af perioden var ét stort Herning-pres. De gode chancer stod i kø, men en anden herningenser, Mathias Seldrup, tog godt fra i målet.

I periodens sidste minut kom Herning dog helt fortjent foran, og det var endda på et perlemål. Backen Reid McNeill fik pucken efter et face-off i venstre side, han trak helt ud i højre side, og mens alle ventede på afleveringen, trak canadieren ind mod mål, og fra en meget spids vinkel krøllede han pucken op i målhjørnet. Det var sjette sæsonscoring fra backen.

To mål af Jesper Jensen

Ni minutter inde i sidste periode udlignede Frederikshavn. Kaptajn Jesper Jensen samlede en returpuck op og puttede den i nettet.

Med otte minutter tilbage scorede samme Jesper Jensen. I et effektivt kontrastød kørte han fri på bageste stolpe og havde ingen problemer med at score på en fin aflevering på tværs af isen.

I et powerplay kort efter ramte Frederikshavn stolpen, men Blue Fox fik holdt sig inde i kampen.

Med godt to minutter tilbage stødte Mathias Bau sammen med Frederikshavns Radim Piroutek. Bau mistede skæret på skøjten og faldt om med store smerter og blev hjulpet fra isen. Der blev ikke dømt nogen udvisning i situationen.

Efter kampen blev den store angriber kørt på sygehuset for at få undersøgt den smertende fod. Det er en stor bet for holdet, hvis han er ukampdygtig i længere tid.

Det sidste minut spillede Blue Fox uden målmand i en sidste satsning, der ikke bar frugt.

Trods nederlaget holder Blue Fox fjerdepladsen i Metal Ligaen. Til gengæld har Frederikshavn overtaget femtepladsen fra SønderjyskE, og dermed ligger det lige nu til, at Herning og Frederikshavn kommer til at stå over for hinanden i kvartfinalerne. SønderjyskE har dog en kamp i hånden i forhold til nordjyderne.

Blue Fox spiller igen på fredag. Det er på udebane i Esbjerg.