Nadia Plesner runder de 40

4. juni 2021, 11.49

Nadia Plesner ved Darfurnica, der i dag er ejet af Herning Gymnasium, som hun stadig har løbende kontakt med. Foto: Flemming Hansen

40 ÅR Billedkunstner Nadia Plesner, København, fylder 40 år i dag, fredag 4. juni.

Nadia Plesner har stærke bånd til Herning via sit 32 kvadratmeter store værk »Darfurnica«, som hænger på Herning Gymnasium efter et noget omtumlet forløb, hvor kunstneren for 10 år siden blev beskyldt for plagiat, fordi der midt i billedet er malet et en dreng med en taske, som designhuset Lous Vuitton mente kom for tæt på deres brand.

Nadia Plesner var dengang involveret i et projekt med Børneskolen Bifrost om netop Darfurnica, og kunstmuseet Heart havde billedet hængende, mens retssagen stod på.

Nadia Plesner blev først dømt og siden frikendt, og gymnasiet har som nuværende ejer af det gigantiske maleri stadig et tæt samarbejde med kunstneren - både i undervisningen, og fordi skolens elever hvert år hjælper med at samle penge ind til driften af et børnehjem ved Dar es Salaam i Tanzania via Plesners fond.

Senest har man kunnet følge Nadia Plesner på DR-TV, hvor hun i begyndelsen af maj stod bag programmet »Jeg, mig og min selfie«, der kigger nærmere på tidens trend med at portrættere sig selv sat ind i en kunsthistorisk ramme.

-SEJER

Indlæser debat...