Legendarisk Herning-træner fik flot hæder

Udgivet:07. februar 2023, 13.36

Læsetid:1 minut

Lars Engelbrechtsen er nyt æresmedlem i Badminton Midtjylland. Foto: Privatfoto

1 måned siden

BADMINTON 78-årige Lars Engelbrechtsen fra Herning Badminton Klub er blevet udnævnt til æresmedlem i Badminton Midtjylland.

Han har gennem flere end 50 år ageret træner og ildsjæl i Herning Badminton Klub. I 1970’erne var han dansk ungdomslandstræner og i en årrække også formand for Dansk Badminton Forbunds ungdomsudvalg.

Gennem årene har han trænet spillere som Liselotte Gøttsche Damgaard, Michael Søgaard, Max Gandrup, Thomas Lund og den nuværende landstræner Kenneth Jonassen.

- Den nu næsten 79-årige Lars Engelbrechtsen har gjort en kæmpe forskel i dansk badminton gennem sit trænerarbejde, hvor fysisk træning kombineret med teknisk og taktisk træning altid er gået op i en højere enhed. Lars var på sin egen unikke facon sin tids B. S. Christiansen, siger Ole Jacobsen, formand for Badmintonmuseet i forbindelse med hædringen.

Udnævnelsen af Lars Engelbrechtsen som æresmedlem skete ved et overraskelsesarrangement i klubben før jul, hvor hans kone, to børn, svigerbørn og børnebørn var sat i stævne.

Just

Indlæser debat