Fra Lokalavisen: Festen klares med syv kryds

I år skal Vildbjerg Sports- og Kulturcenter lægge lokaler til 12 konfirmationer

12. marts 2020, 12.38

Direktør Klaus Andersen og koordinator Ulla Arreborg med den seddel, hvor konfirmationsfestens arrangører krydser menuønsker af. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Det kan minde lidt om at besøge en fastfood-restaurant, men både maden, omgivelserne, varigheden af måltidet og ikke mindst omstændighederne er noget anderledes, når en konfirmand - og forældrene - skal bestille mad til en fest hos Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

Men selve menuen bliver klaret med syv krydser. Otte, hvis der også skal være natmad.

- Vi har erfaring for, at konfirmanderne har meget svært ved at beslutte sig, hvis vi bare spørger, hvad de gerne vil have at spise. Derfor har vores køkkenchef listet nogle muligheder for både forret, hovedret og dessert op, som konfirmanden kan vælge imellem, siger Ulla Arreborg, der er koordinator ved sports- og kulturcentret.

Mere koncentreret

Sidste år blev der holdt 19 konfirmationer i lokalerne - i år ender tallet på 12.

- Det skyldes, at konfirmationerne ligger lidt mere koncentreret i år, siger Ulla Arreborg, som har plads til fire-fem konfirmationer ad gangen. Den første af årets konfirmationsfester bliver holdt 19. april. Det er en konfirmand fra Sdr. Felding, der samler omkring 60 gæster i Vildbjerg.

- Typisk er der omkring 50 gæster til en konfirmation, men vi holder konfirmationer med alt fra 25 til 100 deltagere, siger Ulla Arreborg, som har styr på forårets fester.

- Vi planlægger festerne lige efter jul, hvor konfirmanderne og deres forældre bliver inviteret herop. Inden da har de fået udsendt en brochure med de forskellige valgmuligheder, og så gennemgår jeg sammen med køkkenchefen, hvordan de kunne tænke sig festen med hensyn til bordopstilling og borddækning, siger Ulla Arreborg.

Bedste(s) småkager

Hvis en konfirmand har helt særlige ønsker til festen, kan det naturligvis lade sig gøre, men ellers skal hovedpersonerne kun spekulere på at træffe lidt beslutninger, betale en regning - og måske det løse.

- De må meget gerne selv komme med bordpynt, og der kan vi se en tydelig forskel mellem drenge og piger. Pigerne har nærmest forberedt sig i flere år, siger Ulla Arreborg.

Hjemmebagte småkager er også velkomne.

- Vi kan ikke konkurrere med de småkager, som en farmor kan bage, siger Ulla Arreborg.

Årets konfirmander kommer - ud over Sdr. Felding og Vildbjerg - også fra Herning, Gjellerup og Holstebro.

- Vi har allerede fuldt booket til næste års konfirmations-sæson, og nogle år frem i tiden har vi også booket datoer, siger Ulla Arreborg.

Forskel på fester

Hun har efterhånden en del års konfirmationserfaring i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, og ud over en viden om, at tarteletter igen er blevet en populær forret, er der forskel på konfirmationer, der bliver holdt en bededag, altså en fredag, og så en søndags-konfirmation.

- Konfirmationerne en søndag slutter typisk lidt tidligere, fordi konfirmanden skal være frisk til blå mandag, og de har jo typisk ikke sovet så godt op til den store dag, siger Ulla Arreborg.

Ulla Arreborg har et større udvalg af servietter og anden bordpynt på sit kontor. Konfirmationssæsonen begynder 19. april. Foto: Henrik Lind Jørgensen