Store lempelser af dansk asylpolitik løser ikke problemerne på Kærshovedgård

Udgivet:24. juni 2022, 13.48

Læsetid:2 minutter

Mads Fuglede. Foto: Steen Brogaard

Af Mads Fuglede folketingsmedlem for Venstre

ISOLATION I et svar 22. juni til mit tidligere læserbrev »Et retvisende billede af Kærshovedgård« skriver medstifter af »Et Anstændigt Danmark« og formand for Radikale Venstre Ringkøbing-Skjern, Bodil Hindsholm Hansen, at hun intet har »hørt om den foruroligende radikalisering blandt beboerne.« Det er på trods af, at PET og Center for Terroranalyse er meget klar i spyttet om den trussel, som løsladte terrordømte og andre radikaliserede terrordømte udgør.

Derudover skriver Hindsholm Hansen, at man får det bedste billede af situationen på Kærshovedgård ved at opsøge stedet og tale med beboerne. Det har jeg grundet mit erhverv som udlændinge- og integrationsordfører ofte gjort. Derudover deltager jeg i utallige møder om situationen på udrejsecentret, og samtidig kan jeg følge statistikker om, hvordan beboerne bliver taget for butikstyveri og besiddelse af euforiserende stoffer. Noget der er med til at skabe stor utryghed i lokalområdet.

Endvidere kommer Hindsholm Hansen med et hovedrystende forslag til, hvordan problemerne med radikalisering på Kærshovedgård løses. Hun foreslår nemlig, at personer, der har fået afslag på deres asylansøgning, og dermed ikke er flygtninge, skal tildeles opholds- og arbejdstilladelse i Danmark. Dermed lægger Hindsholm Hansen op til en kæmpe lempelse af dansk asylpolitik, der vil føre til, at vi giver opholdsgrundlag til alle, der ankommer til Danmark - uagtet om de er flygtninge eller ej.

Det er hverken klogt eller holdbart for det danske samfund. Derudover løser det ikke den udfordring, der er med udviste kriminelle udlændinge på Kærshovedgård, som skaber utryghed i lokalbefolkningen. Det problem vil fortsat være der.

Løsningen på udfordringerne med radikalisering og kriminalitet på Kærshovedgård er meget simpel. De udviste kriminelle og radikaliserede skal væk fra Kærshovedgård, og de skal helst isoleres på en øde ø. Det vil sikre, at de mest hårdkogte på udrejsecentrene ikke påvirker andre beboere til at begå yderligere kriminalitet eller få interesse for militant islamisme, og derudover kan vi holde større opsyn med beboerne.

Det var også derfor, at VLAK-regeringen sammen med DF i 2018 foreslog at tage øen Lindholm i brug til et nyt udrejsecenter for de dybt kriminelle beboere på Kærshovedgård. Det mener vi fortsat, og jeg håber, at regeringen og resten af venstrefløjen indser, at det er den rigtige løsning på problemerne på udrejsecentret.

Indlæser debat