Uheldig indbrudstyv: Forsøgte flugt - men blev anholdt efter indbrud hos politibetjent

Politimand fik ufrivilligt forlænget sin arbejdstid, da han i går opdagede en indbrudstyv på sin bopæl i Haderup

15. oktober 2020, 09.53

Foto: Henrik Ole Jensen

HADERUP En 34-årig mand fra Løgstrup ved Viborg havde glemt at gøre sit forarbejde, da han i går brød ind i en ejendom på Karupvej.

Indbrudstyven havde tilsyneladende ikke opdaget, at huset tilhørte en lokal politibetjent. Og den 34-årige havde heller ikke overvejet, at det nok ville være en dårlig ide at foretage indbrud i et privat hjem ved 16-tiden, hvor de fleste mennesker får fri fra arbejde.

Det var netop tilfældet i går, da betjenten klokken 15.50 var på vej hjem fra sit arbejde på politistationen i Holstebro.

Sprang for livet

Lokalpolitiet i Herning oplyser, at deres kollega fra Haderup opdagede indbrudstyven, da han ankom til sin bopæl.

- Vores kollega så en mand, der kravlede ud af et vindue på havesiden. Tyven nåede at løbe ind i sin bil og flygte fra stedet, men han nåede ikke ret langt, før kollegaen fik ham bragt til standsning, fortæller politikommissær Henning Præstegaard.

Politibetjenten måtte dog først springe til siden, da indbrudstyven forsøgte at køre ham ned under sin flugt fra Karupvej.

Manden er således også sigtet for at udsætte andre for fare. Ved anholdelsen blev den 34-årige mistænkt for at være påvirket af narkotika. Han fik efterfølgende udtaget en blodprøve, der nu skal fastslå, hvilken type narko han var påvirket af.

- Den 34-årige er kendt af politiet i forvejen og har tidligere fået domme for berigelseskriminalitet. Derfor ligger sagen nu ved anklagemyndigheden, som skal afklare, om manden skal i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, siger Henning Præstegaard.

Bilen var stjålet

Med til sagen hører, at den 34-årige kørte i en uregistreret og uforsikret bil, som han i øvrigt havde stjålet.

- Han har også nogle uafsluttede sager fra lokalpolitiet i Viborg. Det er vi også ved at afklare, siger politikommissæren om indbrudstyven, som i går blev bragt til politistationen, inden den lokale betjent fra Haderup omsider kunne holde fri.

Det forlyder, at den 34-årige mand ikke nåede at stjæle noget under sin ugerning i huset på Karupvej.

Læs også:
Gerningsmand og vidne udeblev fra retssag: Begge blev anholdt og hentet af politiet