Motorvejen spærres i fire uger

Strækningen mellem Bording og Funder skal have ny asfalt

Udgivet:09. juni 2022, 11.34

Læsetid:2 minutter

Motorvejen mellem Bording og Funder blev indviet i 2012 og skal nu have ny belægning. Et arbejde der starter på fredag. Foto: Vejdirektoratet.

12 måneder siden

BORDING Fra i morgen, fredag 10. juni, og fire uger frem lægger Vejdirektoratet cirka 12 kilometer ny asfalt på motorvejsstrækningen mellem Funder og Bording.

Vejdirektoratet skriver om årsagen i en pressemeddelelse, at asfalten på rute 15 Bording er kørt træt og trænger til frisk belægning.

Asfaltarbejdet begynder med, at den gamle belægning bliver fræset af. Når det er klaret, vil der blive foretaget lokale reparationer i den underliggende belægning. Herefter er det tid til at udlægge en ny og mere klimavenlig asfaltbelægning. Til slut bliver der tegnet vejstriber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne, skriver Vejdirektoratet.

Information til trafikanterne

De omkring fire ugers arbejde er opdelt i to etaper af hver to ugers varighed.

Første etape er sporet i retningen mod Herning, hvor trafikken bliver dirigeret udenom ad rute 195, den gamle hovedvej. Når denne etape er færdig, skifter vejarbejderne over til det østgående spor, hvor trafikanter også vil blive ledt ind på 195, men i modsat retning.

Vejarbejdet bliver udført i dagtimerne i weekender og om natten på hverdage i tidsrummet mellem klokken 17 og 6.30. I dagtimerne på hverdage er der fuldt åbent for trafikken, dog med nedsat hastighed, hvor der bliver kørt på fræset overflade eller ved manglende striber. I weekender er der omkørsel hele døgnet.

Beklager gener

I forbindelse med asfaltarbejdet vil rastepladserne Rønkilde Nord og Syd hver blive spærret i en uge, da de også skal have ny asfalt. Rønkilde Nord er spærret fra i morgen tidlig, fredag, og en uge frem, og - med forbehold for eventuelle forsinkelser på grund af vejret under første etape - bliver der lukket for Rønkilde Syd fra fredag 24. juni om morgenen og en uge frem.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man i øvrigt altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.