FCM testsejrede i Portugal: Mål af Kristoffer Olsson og comeback til Brumado

Efter en svær start spillede FC Midtjylland sig op og sikrede en 1-0-sejr over de koreanske mestre

Udgivet:06. februar 2023, 16.13

Læsetid:3 minutter

Kristoffer Olsson scorede på en flot halvflugter og blev kampens eneste målscorer, da FC Midtjylland besejrede de koreanske mester Ulsan med 1-0. Foto: Daniel Stentz/FCM

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

1 måned siden

FODBOLD FC Midtjylland spillede mandag eftermiddag den første af to træningskampe på træningslejren i Algarve. Det var mod Ulsan Hyundai, der de seneste to sæsoner har vundet det koreanske mesterskab. Midtjyderne kom bedst ud af den test med en sejr på 1-0.

FCM gav for første gang spilletid til den nye angriber Astrit Selmani, der begyndte på toppen. Der var også sæsonens første optaktsminutter til Emiliano Martinez på midtbanen.

Koreanerne åbnede kampen klart bedst og spillede bolden fint rundt, men uden at der rigtigt kom nogle chancer ud af det. Midtjyderne måtte løbe forgæves rundt, og presspillet sad ikke helt i skabet.

Elias Olafsson med første redning efter 14 minutter på et skud fra distancen. Lidt senere var der også et skud forbi mål.

Olafsson reddede straffe

Efter 25 minutter begik Paulinho et noget unødvendigt straffespark, da han gjorde sig bred og fik hånd på bolden. Optakten til straffesparket var, at Juninho blev tørret i den ene side af straffesparksfeltet, så der kunne slås et indlæg, hvor Paulinho så lidt ukoncentreret ud i sin aktion.

Med en fin fodparade reddede Elias Olafsson straffesparket og sikrede, at kampen stadig var målløs.

Efter 40 minutter måtte stortalentet Valdemar Byskov Andreasen humpe fra banen med knæproblemer og blev erstattet af Aral Simsir.

Han var kort efter involveret i en god chance, da FCM opsnappede bolden på midten efter et koreansk boldtab.

FC Midtjylland - Ulsan Hyundai 1-0 (0-0)

1-0 Kristoffer Olsson 52’

FC Midtjylland (4-3-3): Elias Olafsson - Joel Andersson (45’ Mads Døhr Thychosen), Erik Sviatchenko (45’ Henrik Dalsgaard), Juninho (45’ Stefan Gartenmann), Paulinho (62’ Viktor Bak Jensen) - Emiliano Martinez (45’ Gustav Fraulo), Armin Gigovic (75’ Jamiu Musbaudeen), Kristoffer Olsson (62’ Charles) - Edward Chilufya (62’ Pontus Texel), Astrit Selmani (45’ Junior Brumado), (62’ Frederik Heiselberg), Valdemar Byskov Andreasen (40’ Aral Simsir)

15 minutter til Brumado

Fra anden halvlegs start kom Junior Brumado ind til et længe ventet comeback. Han har været ude i næsten et halvt år. Han startede blødt ud med et kvarter på banen, inden han planmæssigt blev erstattet af Frederik Heiselberg.

Der var også comeback til Henrik Dalsgaard, der sluttede efteråret på skadeslisten.

1-0 ved Kristoffer Olsson efter 52 minutter. Med i opspillet var Gustav Fraulo, der spillede i feltet til Aral Simsir, der fandt Edward Chilufya, der sendte bolden på tværs i feltet til Kristoffer Olsson, der med et flot og behersket skud udplacerede Ulsans målmand.

I de efterfølgende minutter var der god aggressivitet i FCM-spillet og tilløb til chancer.

Herefter fusede tempoet stille og roligt ud af kampen, og der var meget langt mellem chancerne. Med et kvarter tilbage ramte Ulsan stolpen på et fint langskud.

Langt inde i overtiden var flere store muligheder til Ulsan, men igen var Elias Olafsson på sin plads.

Der med kan FCM notere en ganske fortjent sejr. Midtjyderne havde klart en større bredde at gøre brug af.

Fredag aften spiller FC Midtjylland holdets fjerde og sidste træningskamp, før det i næste uge bliver alvor mod Sporting CP i Europa League. Det bliver mod svenske Elfsborg med kampstart 18.30 dansk tid.

Ulvene spillede uden en småskadet Gustav Isaksen og en syg Oliver Sørensen. Pione Sisto var udeladt af truppen, selv om han er med på træningslejren.

FCM er på træningslejren indtil videre uden den nye egyptiske midtbanespiller Emam Ashour, da de nødvendige arbejdstilladelser endnu ikke er på plads.

Indlæser debat