Bevar store bededag

Udgivet:26. januar 2023, 13.32

Læsetid:1 minut

Tommy Tønning. Foto: PR-foto

Af Tommy Tønning byrådsmedlem i Herning Kommune for Socialdemokratiet

2 måneder siden

HELLIGDAG Vi finder det stærkt bekymrende i den socialdemokratiske byrådsgruppe i Herning Kommune, at den nye regering ønsker at fjerne store bededag.

Og vi vil inderligt og stærkt opfordre til, at regeringen genovervejer sin beslutning og dermed vores eget parti, der er en stor del af regeringen. Danmark og danskerne er gennem de sidste år i forvejen blevet presset i arbejdslivet.

I Danmark har vi en økonomi, der heldigvis er buldret af sted og et arbejdsmarked, der skriger efter arbejdskraft, og det kalder på en beskyttelse af de få tilbageblivende fridage, som mange helt almindelige lønmodtagere har tilbage.

Tag nu eksempelvis pædagogerne, som ikke har fri hverken 1. maj, grundlovsdag, 24. december eller 31. december. For denne i forvejen pressede arbejdsgruppe, som skal tage vare på vores dyrebareste børn, medens vi er på arbejde, vil en fjernelse af store bededag betyde en dag mindre frihed til restitution og afslapning i en i forvejen stresset hverdag for denne faggruppe.

Og sådan findes der mange forskellige faggrupper i Danmark, der vil blive straffet af regeringens forslag.

Vi frygter flere sygemeldinger og dårligere kvalitet gennem hele produktionssystemet.

Vi foreslår derfor kraftigt, at man fjerne forslaget fra bordet igen og i stedet taler åbent og fordomsfrit om alternative metoder til finansiering af eksempelvis militæret.

En fjernelse af en fridag er ikke en kollektiv løsning, hvor flest vil bære byrden, men en løsning, der vil ramme skævt og ramme de forkerte.

Derfor bliver det fra den socialdemokratiske byrådsgruppe i Herning Kommune et klart og tydeligt »nej tak herfra«.

Indlæser debat