Emilie tager MGP-guld med sang til sin storesøster

11-årige Emilie vinder MGP med sangen "Ikke som de andre piger", der er dedikeret til hendes storesøster.

27. februar 2021, 21.36

KØBENHAVN - Du har dit eget sprog at tale på, og jeg forstår godt, hvad du siger.

Sådan lød det fra 11-årige Emilie Søgaard Bøge, der lørdag aften indtog scenen til børnenes musik grandprix, MGP, hvor hun deltog med sangen "Ikke som de andre piger".

Sangen er en kærlighedserklæring til Emilies handikappede storesøster, Laura, der kunne ses på et billede under sangerens første optræden på scenen.

Og omkring klokken 20.45 faldt konfettien over den 11-årige, der dermed kunne kalde sig vinder af MGP 2021.

Titlen vandt hun foran de to grupper, der også havde klaret sig videre til superfinalen. Det var gruppen Super Brothers, som sang "Vi vil ha' lov", samt gruppen Tinkie & The Winkies, der deltog med sangen "Regnbue".

Showet bød på i alt otte grupper og solister og foregik uden publikum for at undgå smitte med coronavirus.

Men det manglende publikum skulle ikke afholde værterne Jacob Riising og Anna Lin fra at afholde musikkonkurrencen, der har kørt på DR siden år 2000.

Også statsminister Mette Frederiksen (S) fik sendt en videohilsen afsted til programmet.

- Hej Anna, og hej Jacob. Jeg ringer bare lige for at ønske jer al held og lykke med MGP i aften, sagde hun.

Især i år var der brug for at skabe en magisk aften, sagde DR Børn og Unge TV Signe Aggerholm inden årets MGP løb af stablen lørdag klokken 19.00.

- Vi har været meget fokuserede på at skabe en god og sjov aften, med ligeså god stemning som der plejer at være på trods af omstændighederne.

Ud over vinderen af det hele og de to andre superfinalister deltog Mikkel med sangen "Jeg tror på kærlighed", Alva og Noemi med "Følg dine drømme", Justin Le med "Lægger planer", Bubble Girls med "Pinlig" og Abede med "Inden i mig".

/ritzau/