Serbisk tennisspiller vil sørge for hævn til Djokovic

Miomir Kecmanovic, der skulle have mødt Novak Djokovic i første runde, er opsat på at kæmpe for sin landsmand.

Udgivet:16. januar 2022, 14.14

Læsetid:1 minut

Miomir Kecmanovic fortæller om skuffelse og bitterhed i den serbiske lejr ved Australian Open, efter at Novak Djokovic er blevet udvist af Australien. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

MELBOURNE Den serbiske tennisspiller Miomir Kecmanovic vil forsøge at hævne den australske behandling af den udviste Novak Djokovic.

Samtidig med, at verdensetteren søndag forlod landet i fly med kurs mod Dubai, lovede Kecmanovic at kæmpe for sin landsmand under det kommende Australian Open.

- Vores lille serbiske hold her i Melbourne er bitre og skuffede.

- Jeg tror, at vi har behov for at gøre noget ekstra for på en måde - gennem vores spil - at hævne vores bedste kort, som ikke længere må være her, skriver Kecmanovic på Instagram

Det var meningen, at de to serbere skulle stå over for hinanden i første runde, men nu venter der i stedet Kecmanovic et møde med italieneren Salvatore Caruso, der er nummer 150 i verden.

Miomir Kecmanovic er selv nummer 78.

- Jeg så virkelig frem til at få den ære at åbne turneringen mod verdensranglistens nummer et på den største bane på Rod Laver Arena.

- Desværre giver alt det, jeg har tænkt på de seneste syv dage ikke længere mening, lyder det videre fra serberen.

Klokken 12.51 dansk tid lettede flyet med Novak Djokovic fra Melbourne med kurs mod Dubai, få timer efter at det endelig var afgjort, at verdensetteren ikke måtte befinde sig i Australien.

I forrige uge ankom Djokovic til Australien uden at være vaccineret mod coronavirus. Han havde før ankomsten fået medicinsk dispensation af to instanser, men blev alligevel frataget sit indrejsevisum.

En dommer gav ham senere ret til opholde sig i Australien, men landets immigrationsminister, Alex Hawke, blandede sig senere og annullerede atter Djokovics indrejsevisum.

En domstol afgjorde søndag, at Hawke havde ret til at udøve sin personlige magt, hvilket betød at Djokovic måtte forlade landet.

Australian Open, der er årets første grand slam-turnering, begynder mandag.

/ritzau/