DR Midt & Vest får ny chef

28. november 2019, 11.09

Klaus Wendelboe,bliver efter årsskiftet ny chef for DR Midt & Vest i Holstebro. Foto: Pr-foto

RADIOCHEF Efter syv år som daglig leder af DR Vejret bliver Klaus Wendelboe, 50, fra 20. januar 2020 ny chef for DR Midt & Vest i Holstebro, oplyser radiostationen i en pressemeddelelse.

Som leder af DR Vejret har Klaus Wendelboe blandt meget andet haft ansvaret for de daglige vejrudsigter på radio, tv og web.

Han har været medvirkende til, at programmet »Vores Vejr« har skabt stor opmærksomhed rundt omkring i Europa. Både på grund af de høje seertal, men også for den måde, programmet er sammensat og produceret på.

Han har tidligere været redaktionsleder på den nu lukkede nyhedskanal DR Update og ledende nyhedsredaktør på TV 2 Øst i Vordingborg.

Om valget af Klaus Wendelboe siger ledende distriktschef Peder Meisner fra DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter:

- Klaus brænder for at sætte dagsordenen med gode, velfortalte historier, og han er optaget af, at journalisterne skal ud i virkeligheden og bruge deres øjne og ører til at holde øje med det, der sker rundt omkring. Han er en dygtig leder med bred erfaring fra mediebranchen. På DR Vejret har han vist, at han forstår at kombinere daglig drift og løbende programudvikling i et tæt samarbejde med medarbejderne.

Peder Meisner fremhæver også Klaus Wendelboes indsats i forbindelse med, at DR Vejret i begyndelsen af 2018 flyttede fra DR Byen i København til Dokk1 i Aarhus som en del af DR’s ambition om i højere grad at være til stede i hele Danmark blandt andet med programmet »Vores Vejr«.

Klaus Wendelboe siger selv om sit nye job:

- Jeg glæder mig meget til at vende tilbage til nyhedsjournalistikken og at stå i spidsen for et P4-distrikt, der allerede laver radio og journalistik af høj kvalitet. P4 Midt & Vest skal blive ved med at lave journalistiske historier, der rager op og stikker ud og bliver bemærket. I hele landet.

Privat bor Klaus Wendelboe i Skals ved Viborg sammen med sin kommende hustru, sygeplejerske Mette Marie Olesen.