Brande Jul på gaden

Den 76. udgave af Brande Jul indeholder masser af læsestof om og fra lokalområdet

11. december 2019, 11.11

Det er den lokale kunstner, Finn Birkelund, der står bag den farverige forside på årets udgave af Brande Jul. Foto: Privatfoto

BRANDE Siden 1985 er Brande Jul blevet redigeret af Erik Lauritzen, og han har i år formået at få blandt andre Fyens Stiftstidendes chefredaktør, Poul Kjærgaard, til at fortælle om sin barn- og ungdom i Brande.

- Jeg er en jyde fra Brande, og det er jeg stolt af. Punktum, fastslår han.

Pensioneret overlærer Peter Nielsen spoler et par årtier længere tilbage til sin barndom i 1930’erne og 1940’erne, Henny Husum fortæller om juletraditioner og om at holde jul under fremmede himmelstrøg, og Dorte Ørtved fortæller om sin personlige yndlingsjulesalme.

Rie Mortensen fortæller om sine pilgrimsvandringer i Spanien og Skærlund, Ebbe Glarborg gennemgår Brande Sygehus’ historie, og Dina Blomstrand tager tråden op og fortæller om tilblivelsen af Dok Arends i de tidligere sygehusbygninger.

Historien om renoveringen af Blåhøj Kirke og Drantums nye byport har også fundet plads i spalterne, og det samme har nedrivningen af det tidligere rådhus, SMP-Centret, biblioteket og musikskolen i Centerparken.

Sidst men absolut ikke mindst gennemgås årets store og små lokale begivenheder i glimt.

Ligesom sidste år bliver Brande Jul i år heller ikke husstandsomdelt, men kan hentes gratis på Brande Bladets kontor, i Kvickly, hos Blåhøj El, i RemisenBrande, på Uhre Friskole og hos Skoland så længe lager haves.