Strid om populær Facebook-gruppe løb af sporet: Ejer blev smidt ud

Hen over jul og nytår var der konflikt i Facebook-gruppen »Vores Herning«. Parterne skændtes om retten til gruppen

8. januar 2021, 13.02

Illustration: Anton Skovbjerg

HERNING 2. juledag blev Martin Nygaard blokeret fra sin egen Facebook-gruppe, »Vores Herning«. Det var den tidligere ejer - og daværende administrator - Stine Sølvig Löhr, der blokerede ham. Det gjorde hun, fordi hun ikke mente, at han overholdt aftaler, de lavede, da Martin Nygaard overtog gruppen i 2018.

- Der begyndte at komme flere og flere reklamer i gruppen, og Martin foreslog kun kommercielle ændringer, selvom han ikke løftede sit arbejde i gruppen, siger Stine Sølvig Löhr.

Læs også
Kamp om populær Facebook-gruppe: Stifter frygter reklamer
+Abonnement

Det er dog ikke noget, Martin Nygaard kan genkende.

- Jeg tænker ikke selv, at der har været mange reklamer. Jeg har nogle enkelte gange ladet nogle personer - hvor jeg har vurderet, at det var en ny butik eller noget for et godt formål - være derinde. Men jeg kan ikke huske ret mange, forklarer Martin Nygaard.

Læs også
»Vores Herning«-strid kunne være løst med dialog: Jeg forstår ikke, hun ikke bare kom til mig
+Abonnement

Stridighederne betød, at Stine Sølvig Löhr ikke længere er en del af teamet bag »Vores Herning«. Hun har i stedet oprettet en ny gruppe, som skal køre videre efter de samme retningslinjer. Martin Nygaard står tilbage med en gruppe, hvor han mener, at stemningen har ændret sig en smule. Specielt overfor ham.