Coop laver ny butikskæde: 13 lokale butikker skifter navn

Kvickly og Superbrugsen skal fremover begge hedde Coop

Udgivet:31. januar 2023, 15.26

Læsetid:2 minutter

13 lokale butikker er en del af Coops nye omstrukturering - to Kvickly’er, seks Superbrugsen’er og fem Dagli brugsen’er. Grafik: Thor Ølgaard Hansen

Thor Ølgaard Hansen
Journalist| thh@herningfolkeblad.dk

1 måned siden

HERNING Ikke længe efter Rema 1000 valgte at opkøbe Aldi, er der igen store nyheder på dagligvareområdet.

Coop har nemlig valgt at sammensmelte tre af sine butikkæder (Kvickly, Superbrugsen og Irma) til én butikskæde.

I Hernings lokalområde betyder det, at to Kvickly-butikker og seks Superbrugsen-butikker vil skifte navn til »Coop« og høre under samme kæde, hvilket gennemføres i løbet af 2023.

En af Coops andre kæder, Dagli brugsen, kan også se frem til ændringer i horisonten. Disse butikker skifter navn til blot »Brugsen«, der ifølge Coop vil have det lokale for øje:

- Brugsen-butikkerne vil blive drevet med størst mulig lokal frihed, tilpasset specifikt til kunderne de enkelte steder. Brugsen er hjertet af Coop-familien og skal have de bedste muligheder for også at være det lokale samlingssted i fremtiden, lyder det i en pressemeddelelse.

Trecifret million-underskud

De lokale Superbrugsen-, Kvickly- og Dagli brugsen-butikker er på nuværende tidspunkt afholdende med at sige noget om, hvilken betydning det vil have for dem lokalt. Den umiddelbare forventning for dem er dog, at det vil være en positiv styrkelse af butikkerne.

Netop styrkelse er hele årsagen til, at Coop nu vælger at rykke rundt i koncernen.

- Vi står midt i en tid, som vi aldrig har oplevet før i hverken branchen eller Coop. Efter et rekord-resultat i 2020 og rekord-omsætning i 2021 har vi set en ekstrem ændring i kundernes indkøb det seneste år, hvor kunderne flytter mere indkøb over i discount, og generelt køber færre og billigere varer. Samtidig har prisforhøjelser fra leverandører og eksplosive stignigner i energiomkostninger medført et meget stort fald i indtjeningen, og vi forventer det dårligste resultat i Coops historie - et underskud på et trecifret millionbeløb, siger Kræn Østergård Nielsen, administrerende direktør i Coop, i pressemeddelelsen.

De første butikker i den nye stor-kæde åbner efter sommerferien 2023.

Indlæser debat