Ulven er derude

Aktuelt foredrag om ulve hos LOF

17. september 2020, 11.52

Er ulven farlig for andre end får og lam? Erik Poulsen har i en årrække beskæftiget sig med ulve i Danmark, og nu kommer han til Ikast for at holde foredrag og besvare spørgsmål. Foto: Privatfoto

IKAST Flere nylige observationer af formodede ulve i og ved Ikast har igen sat fokus på tilstedeværelsen af Europas næststørste rovdyr i det midtjyske.

Journalist Erik Poulsen har fulgt ulven og debatten omkring den, siden Thy-ulven dukkede op i 2012.

- Der er dokumenteret ulve i Midtjylland flere gange siden 2013, og det er bestemt ikke urealistisk, at ulve mere eller mindre permanent har slået sig ned i Ikast-området. Ulve fra det vestjyske Stråsø-kobbel har de seneste år spredt sig i Jylland og ned til Slesvig-Holsten, og omvendt får vi løbende nye ulve hertil fra Tyskland, siger Erik Poulsen.

Erik Poulsen arrangerer ulveture i hjertet af det vestjyske ulveland og har som journalist fulgt ulven og debatten omkring den, siden Thy-ulven dukkede op i 2012 - blandt andet som redaktør af facebooksiden »Her er ulven i Danmark«.

Torsdag 22. oktober har LOF-Midtvest inviteret Erik Poulsen til Ikast, hvor han holder foredraget »Ulven er derude ...« som oplæg til en debat om ulvens tilstedeværelse.

- Der er ingen tvivl om, at naboskabet til ulven giver bekymringer hos fåre- og kvægavlere i de berørte områder, men skal vi andre også være bange for at møde ulven på en gade i Ikast by eller ude i naturen? Det spørgsmål deler vandene, når vi efter næsten 200 år uden ulve på heden pludselig har den her igen, siger Erik Poulsen.

Han fortæller om, hvordan husdyrholdere forsøger at beskytte deres dyr, og hvad der sker, når ulven angriber husdyr, der går bag hegn.

Foredraget finder sted hos LOF, Finlandsgade 39, og interesserede kan tilmelde sig via hjemmesiden.