Maskerne er faldet

Udgivet:19. maj 2022, 12.44

Læsetid:1 minut

Lone Børlum. Foto: PR-foto

Af Lone Børlum og Conny Jensen. henholdsvis byrådsmedlem i Herning Kommune og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland begge for Socialdemokratiet

VALG Maskerne er faldet, foråret og sommeren er over os, vi er kommet betydeligt bedre igennem coronakrisen end så mange andre lande.

Der er meget, vi kan glæde os over, men ingen glæder uden sorger. Hvor ufatteligt det end lyder, så er der krig i Europa - ganske ufatteligt. Vi oplever det, når vi ser tv, og vi oplever, at der nu også blive talt ukrainsk, når vi færdes rundt i Herning og i andre byer.

Som politikere i regionen og byrådet er det opløftende at opleve, at rigtig mange bruger af deres nyvundne overskud til at hjælpe flygtningen i vores områder.

Med krigen er meget blevet anderledes. Putins angreb 24. februar på Ukraine har afgørende ændret den sikkerhedspolitiske situation også for Danmarks vedkommende. 1. juni skal vi stemme om en ophævelse af forsvarsforbeholdet. Vi anbefaler på det kraftigste, at vi stemmer ja til ophævelse af forbeholdet.

Tiden kræver ikke forbehold derimod sammenhold.

Conny Jensen. Foto: PR-foto

Indlæser debat