Fra Snejbjerg til Ramasjang

I en notits om sidste års tv-julekalender »Ramajetternes Jul«, kunne man i Folkebladet læse om et fly, der landede i Ramasjang Lufthavn med afgang fra Snejbjerg .... Den oplysning vakte undren og er årsag til dette interview med en af hovedkræfterne bag kalenderen, Lene Mailund Mikkelsen - fra Snejbjerg

18. marts 2018, 12.53

- Der er helt vildt meget glæde i at beskæftige sig med børn. Den der umiddelbarhed og evne til at være i nuet, som de har. Det er dejligt hele tiden at blive mindet om den lethed, børn som udgangspunkt går til tilværelsen med. Jeg synes, der er noget mega rørende ved det, siger Lene Mailund Mikkelsen, redaktør i DRs B&U-afdeling. Foto: Marianne R. Eskildsen

I foyeren på Danmarks Radio i Aarhus sidder et par småpiger og venter sammen med den ene piges far. Pigerne skal til casting på DR-programmet Ultras Sorte Kageshow, og som formiddagen skrider frem, dukker flere og flere børn op. Kageshowet produceres af DR's B&U-afdeling, og det er mere end 10 år siden afdelingen blev flyttet til Aarhus.

Ligesom den aktuelle udflytning af statslige arbejdspladser vakte det ramaskrig blandt medarbejderne i DR. Men der var én, der blev glad: Lene Mailund Mikkelsen fra Snejbjerg, som boede i Aarhus og altid havde drømt om at komme til at lave børne-tv.

- Jeg elsker den måde, vi laver børne-tv på i Danmark, fordi der ofte er det her voksensjove lag på i modsætning til for eksempel amerikansk børne-tv, hvor det ofte er benhård læring, siger hun.

I dag er 39-årige Lene Mailund Mikkelsen redaktør i B&U i Aarhus, som både producerer indhold til Ramasjang og Ultra, DR's to børnekanaler, men hun måtte tage et par omveje for at nå der til.

Drømte om at optræde...