Humor som fundament

Præst med meget livserfaring holder foredrag i Engesvang Sognehus

18. september 2020, 11.00

Tidligere præst Ejvind Nielsen holder foredrag om blandt andet humoren i tilværelsen. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Humor og livsglæde bør være fundament i tilværelsen.

Det mener den tidligere præst og meget andet Ejvind Nielsen, som onsdag 23. september holder foredrag i Engesvang Sognehus.

Det er Engesvang Menighedsråd og den lokale forening Aktive Seniorer, der sammen indbyder til foredraget, hvor der er adgangsbegrænsning, og som man derfor skal tilmelde sig på forhånd.

Ejvind Nielsen er opvokset på landet på Fyn, hvor drengedrømmen var at blive professionel fodboldspiller. Han havde også den senere landstræner Richard Møller Nielsen som ungdomstræner.

Ejvind Nielsen har arbejdet som landbrugsmedhjælper og murerarbejdsmand. Han kom ind som soldat og siden på højskole, hvor han besluttede at uddanne sig som lærer med kristendom og litteratur som linjefag. Han blev lærer, og han blev fagkonsulent.

Med det som baggrund kunne han med en tillægsuddannelse blive præst, og det blev han ved Ravnsbjergkirken i Aarhus. Her var han med sin lærerbaggrund med til at opfinde minikonfirmand-undervisning. Han skrev bøger, og så blev han provokeret til at give sig i kast med billedkunst på trods farveblindhed.

Fuldtidskunstner

Siden 2004 har han været fuldtidskunstner. Han har haft adskillige seperat-udstillinger rundt om i landet. Han har blandt andet udført en stor korsskulptur som altertavle til Lem Kirke ved Ringkøbing og moderne kirkeskibe til Kolby Kirke på Samsø, Tikøb Kirke i Nordsjælland og Møllevangskirken i Aarhus.

Og så er han altså også professionel foredragsholder. Et af de foredrag, han har på sit repertoire, er foredraget om humoren i tilværelsen.

- Det bliver noget med overvejelser over livet, og hvad der har betydning for, at livsglæden og det livsbekræftende får plads i hverdagen, siger Ejvind Nielsen og fortsætter:

- Samtidig er det et muntert opgør med magelighed, selvoptagethed, brokkeri og pessimisme.

Tilmelding til foredraget skal ske til Inge Marie Rosenkilde.