Lokale borgmestre bakker op om den lokale avis: Det har sjældent været mere relevant end nu

To lokale borgmestre og viceborgmester bakker op om Herning Folkeblad og fortæller her, hvorfor det er vigtigt at have en lokal avis

23. marts 2020, 13.05

Fotos: Henrik Ole Jensen og Flemming Hansen

IKAST-BRANDE/HERNING/RINGKØBING-SKJERN Borgmester i Ikast-Brande Kommune, Ib Lauritsen (V), om behovet for lokale medier i en tid som denne:

- Jo mere global verden er blevet, jo vigtigere er behovet for en fri lokal presse. Som mennesker har vi brug for nærhed og et fælles fundament, hvor vi kan finde vigtig information og belysning af det, som sker lige rundt omkring os. Det mærker vi lige nu mere end nogensinde.

De lokale aviser er en vigtig del af et levende demokrati. Og ja, de stiller også kritiske spørgsmål. Men det er aldrig irriterende. Det er deres opgave, og den er vigtig for demokratiet og for det kommunalpolitiske arbejde.

De fleste historier starter lokalt, så lokale aviser bidrager også til at give nationalt fokus til vores område.

Så jeg bakker op: Indryk annoncer, brug aviserne, køb avisen eller invester i et abonnement. Det er også vigtig lokal opbakning.

Rasmus Norup (K), 2. viceborgmester i Herning Kommune

Det har vel sjældent været mere relevant end i den situation, vi står i nu, at have et lokalt medie. Vi har rigeligt med muligheder via andre medier for at blive opdateret om udviklingen i Italien eller at der går for mange mennesker rundt om søerne i København. Men de fortæller ikke, hvad der sker i Snejbjerg og Kibæk.

Bare den tanke, at vi ikke havde et lokalt medie til at oplyse og orientere os borgere om lokale forhold, er for mig et skrækscenarie. Også i mit politiske arbejde, som borgerne læser om i avisen eller på nettet. Jeg kan godt fortælle på sociale medier om alt det gode, jeg synes, jeg laver. Men jeg stiller jo ikke mig selv kritiske spørgsmål.

Vi kan ikke undvære Herning Folkeblad. Derfor er det min appel, at vi lokalt bakker op ved eksempelvis at købe annoncer eller abonnement - eller hvor vi nu ellers kan bakke op om, at vi stadig her i området har et lokalt medie. Det er rigtigt vigtigt. Også i tiden efter den krise, vi står i nu.

Hans Østergaard (V), borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune

I denne tid er alle brancher desværre meget hårdt ramt af corona-krisen - herunder de lokale dagblade. I den aktuelle situation, vi står i, og som hele tiden udvikler sig, og hvor vi er truet på vores sundhed, økonomi og så videre, er det ekstraordinært vigtigt, at mange derude følger godt med også i de lokale forhold, og her spiller de lokale medier en væsentlig rolle i at holde os opdateret og orienteret.

I det hele taget mener jeg, at de lokale medier er vigtige for det lokale demokrati. Jeg synes, I er gode til at videreformidle de informationer, vi som kommune ønsker, at borgerne skal have, og I er også gode til at fortælle om alt det, der rører sig lokalt.

Nogle gange synes jeg som de fleste andre politikere, at medierne går mere end lige til stregen. Men det ændrer ikke ved, at det er godt og vigtigt, at der er lokale medier til også at holde øje med, hvad vi laver.

Læs også:
Lokal mediechef: Det koster coronakrisen os