Diamantbryllupspar gik fra bar mark til aktivt pensionistliv

Karin og Jens Berwald, har delt 45 år med egen gård og foreløbig 15 aktive pensionistår i Kibæk. Torsdag 6. juni fejrer de diamantbryllup

3. juni 2019, 19.13

Haven på Klintebakken i Kibæk bærer med sin blomstrende orden præg af, at Jens Berwald er glad for udendørs arbejde. Torsdag 6. juni fejrer han og hustruen Karin diamantbryllup. Foto: tom laursen

diamantbryllup Karin og Jens Berwald byggede bogstavelig talt deres liv og fællesskab op fra bar mark, da de blev gift i 1959.

Sammen med 12 andre unge familier købte de en såkaldt statsejendom i det, der i folkemunde hed »Fjelstrup Kolonien«. Det betød i praksis, at de overtog et stykke jord mellem Kibæk og Troldhede af Hedeselskabet. Et stykke jord, der skulle blive til en landejendom, men hvor jorden hidtil havde været hede, så de første år var det hårdt arbejde at forvandle arealerne til noget, der var godt at dyrke afgrøder i.

- De første år samlede vi årligt omkring 30 kubikmeter sten sammen fra markerne. Og det var altså med håndkraft, husker Karin Berwald om tiden som nygift og et arbejdsliv, der også talte fem køer og et deltidsjob til Jens Berwald som mælkekusk for at supplere indtægterne.

Nybyg med badeværelse...