Historieglad overlærer med to uddannelser er gået bort

5. marts 2021, 13.23

Arne Mosgaard fotograferet i forbindelse med, at han overrækker nogle Kaj Munk-skrifter til Skarrild-Karstoft Museum. Foto: NilS Lund

DØDSFALD En god historiefortæller er ikke længere blandt os. Overlærer Arne Mosgaard, Gjellerup, døde 24. februar.

Arne Mosgaard blev født 19. juli 1932 i Døvling som den syvende i rækken af ni søskende. Som ung flyttede familien til Røjen nordvest for Sunds, hvor han er vokset op.

I 1959 blev han gift med Bodil Mosgaard. Det var 24. maj i valgmenighedskirken i Herning. Året efter begyndte han på seminarium i Silkeborg, og fire år senere blev han færdiguddannet.

Han var i mange år lærer på Nørregades Skole i Herning. Arne Mosgaard var historieinteresseret og videbegærlig ud over alle grænser, så da han gik på pension, og han dermed fik en masse tid, brugte han den tid til at tage en magistergrad i historie på Aarhus Universitet som ekstern studerende. Det var fra 1986-1991.

Interessen for historie havde altid været der og som en dreng, der voksede op under krigen, var det især krigshistorie og ikke mindst Anden Verdenskrig, som optog ham.

Efter at have været værnepligtig blev han ansat ved flyvevåbnet i Karup fra 1956-1958, hvor han var oversætter.

I 1968 blev Arne Mosgaard medlem af hjemmeværnet og blev hjemmeværnets historiker og endte som kaptajn og kompagnichef i hjemmeværnet i Herning.

Familien fortæller, at han var nem at få til at fortælle, og han var en dygtig formidler.

Arne Mosgaard har flere gange været med i Herning Folkeblads spalter. Udover historie var han interesseret i fugle, og han har lavet hæfter og foldere om fugle og skrevet bøger om militærhistorie. Også slægtshistorie og egnshistorie optog den historieglade overlærer.

Arne Mosgaard efterlader sig hustruen Bodil Mosgaard. Han bisættes 6. marts ved Gjellerup Kirke.

/hove

Indlæser debat...