Hjulmand før landskamp i Herning: Vi drømmer om store ting

Det danske landshold bugner af kvalitet som sjældent før, og landstræner Kasper Hjulmand og målmand Kasper Schmeichel ser lyst på fremtiden og EM til sommer

27. marts 2021, 15.29

Landstræner Kasper Hjulmand lægger ikke skjul på, at hans landsholdstrup rummer stor kvalitet. Eksempelvis er der aktuelt 19 spillere i truppen, som til dagligt spiller i Europas fire største ligaer. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD Der er 19 spillere fra Europas fire stærkeste ligaer i truppen, når det danske landshold søndag aften møder Moldova i en VM-kvalifikationskamp på MCH Arena i Herning.

Og flere spørgsmål på lørdagens pressemøde gik netop på den mængde af internationale topspillere, som Danmark netop nu råder over.

- For det første er jeg helt enig: Vi har virkelig et godt hold. Vi har mange rigtigt gode spillere på holdet, men vores største styrke er stadig vores kollektiv. Vi har en unik »spirit«. Selv når vi har været væk fra hinanden i fire måneder, er den der med det samme, når vi mødes igen. Og det gælder både holdet på banen og »holdet« uden for banen. Der er ingen tvivl om, at vi har en chance mod alle hold, sagde landsholdsmålmand Kasper Schmeichel.

Landstræner Kasper Hjulmand blev af en udenlandsk journalist spurgt, om det er Danmarks bedste chance for at vinde EM siden 1992.

- Vi har mange spillere, der bliver matchet i de bedste ligaer i Europa. Det er meget vigtigt, og det sikrer, at vi også har stor konkurrence på holdet. Men jeg vil nødigt sammenligne med tidligere. 1992 var et fantastisk hold, og jeg synes også, at vi havde et godt hold i 2002 eksempelvis. Men vi har et godt hold, og vi har den »team spirit«, som Kasper nævnte, og vi tror på os selv. Vi drømmer om store ting, sagde Kasper Hjulmand uden at definere de store ting nærmere.

Læs også
Landsholdet kommer med klar Qatar-markering i Herning

Vestergaard: Simon skal holde sig på dupperne

Et eksempel på den store konkurrence på det danske landshold deltog i lørdagens pressemøde i form af Jannik Vestergaard. Den store midterforsvarer er stamspiller hos Southampton i den engelske Premier League og får hyppig ros i sin klub. Men på landsholdet er han normalt blot reserve.

- Vi har en stærk trup - og vi har et meget stærkt midterforsvar, hvor jeg har hjemme. Jeg har den opgave at gøre mig interessant for landstræneren.

- Konkurrence er grundlæggende en sund ting i elitesport. Selvfølgelig ville jeg gerne have haft 100 landskampe. Men min rolle er at holde de andre til ilden. Simon (Kjær, landsholdsanfører, red.) er nødt til at holde sig på dupperne, for vi kommer sgu’ bagfra, sagde Jannik Vestergaard med et smil.

Forsvareren fra Southampton starter inde mod Moldova søndag aften, afslørede landstræner Kasper Hjulmand på pressemødet, og Kasper Schmeichel vogter målet. Mere ville han ikke fortælle om startopstillingen - udover at der vil blive pauser til adskillige profiler.

Moldova er på papiret heller ikke den mest skræmmende modstander i VM-kvalifikationspuljen. Holdet er blot nummer 177 på FIFA’s verdensrangliste.

- Vi forventer, at vi har mere kvalitet end dem, og vi forventer, at vi kan nedbryde den organisation og kompakthed, de vil komme med. Men de har eksempelvis en 0-0-kamp mod Rusland (12. november 2020, red.), der viser, at de kan stå imod. Men vi skal selvfølgelig sætte os på dem. Vi skal spille godt og med intensitet og power og bryde dem ned og vinde kampen, fastslog landstræner Kasper Hjulmand på lørdagens pressemøde.

Det danske landsholdstrup

Følgende spillere er udtaget til landskampene mod Israel (dansk 2-0-sejr), Moldova og Østrig:

Målmænd:

Kasper Schmeichel, Leicester

Frederik Rønnow, Schalke 04

Jonas Lössl, FC Midtjylland

Forsvarsspillere:

Daniel Wass, Valencia

Joakim Mæhle, Atalanta

Jens Stryger, Udinese

Nicolai Boilesen, FC København

Henrik Dalsgaard, Brentford

Simon Kjær, AC Milan

Andreas Christensen, Chelsea

Jannik Vestergaard, Southampton

Joachim Andersen, Fulham

Midtbanespillere:

Pierre-Emilie Højbjerg, Tottenham

Thomas Delaney, Dortmund

Mathias Jensen, Brentford

Christian Nørgaard, Brentford

Christian Eriksen, Inter

Lasse Schöne, Heenrenveen

Jens Jønsson, Cadiz

Angribere:

Yussuf Poulsen, RB Leipzig

Martin Braithwaite, FC Barcelona

Robert Skov, Hoffenheim

Kasper Dolberg, Nice

Jonas Wind, FC København

Marcus Ingvartsen, Union Berlin

Mikkel Damsgaard, Sampdoria

Andreas Skov Olsen, Bologna

Indlæser debat...