FCM afkræfter tyske forlydender: Liverpool-kamp spilles i Herning

FC Midtjylland fastslår, at kampen mod Liverpool spilles på MCH Arena efter, at Storbritannien nu har lempet sine rejse-restriktioner. Tyske Borussia Dortmund havde ellers meldt ud, at kampen ville blive spillet i Dortmund

27. november 2020, 08.58

Næste gang Anders Dreyer og FC Midtjylland står over for Fabinho, Alisson Becker og Liverpool bliver 9. december, og det bliver på MCH Arena, fastslår FCM. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD Liverpool FC kommer til Herning og MCH Arena.

Det fastslår FC Midtjylland nu over for Herning Folkeblad.

Tyske medier meldte ellers i aftes, at kampen var rykket til Signal Iduna Park i Dortmund, og her til morgen blev den nyhed også offentliggjort på Borussia Dortmunds hjemmeside.

FC Midtjylland bekræfter også, at Dortmund var valgt som alternativt spillested, hvis kampen skulle rykkes. Men det skal den ikke.

- De britiske myndigheder lempede i aftes rejserestriktionerne omkring indrejse fra Danmark, så elitesportsudøvere nu er fritaget fra karantæne ved indrejse fra Danmark. Vi kan derfor bekræfte, at kampen bliver spillet på MCH Arena som planlagt, siger Mads Hviid Jakobsen, presseansvarlig i FC Midtjylland, til Herning Folkeblad.

Årsagen til, at man i en rum tid har afsøgt muligheden for et alternativt spillested, er de britiske myndigheders corona-restriktioner omkring indrejse fra Danmark. De restriktioner gør nemlig, at briter skal i 14 dages karantæne, når de returnerer fra Danmark. Men elitesportsudøvere er altså nu fritaget fra de regler.

- Det er samme undtagelse, som gjorde, at fire spillere fra det danske kvindelandshold i aftes kunne rejse hjem fra England. Det var også den undtagelse, som de indførte midlertidigt for herrelandsholdets spillere for nylig, siger Mads Hviid Jakobsen.

Gladbach var også i spil

Han fortæller, at det har været et langt forløb med flittig dialog med Liverpool og diverse myndigheder, mens man sideløbende har undersøgt flere muligheder for et alternativt spillested, hvis kampen skulle rykkes.

- I starten var vi i dialog med både Gladbach og Dortmund om muligheden for at rykke kampen. Relativt hurtigt besluttede vi, at det var Dortmund, vi ville gå videre med. Men det har hele tiden været under forudsætning af, at vi ikke kunne spille på MCH Arena. Vi vil selvfølgelig helst spille kampen på vores eget stadion, hvis det på nogen måde er muligt, og det er det altså nu, siger Mads Hviid Jakobsen.

I tyske medier blev det i går skrevet, at Liverpool-manager Jürgen Klopps fortid i Borussia Dortmund var afgørende for valget. Men det er noget vrøvl.

- Det er ene og alene op til os som hjemmehold at træffe valget. Det havde intet med Jürgen Klopp at gøre, understreger Mads Hviid Jakobsen.

Nogle vil måske spørge, hvorfor man ikke kunne spille i eksempelvis Hamborg. Men det har en logisk forklaring.

- Det skal være på et stadion, der bliver benyttet til Champions League i denne sæson. Det har også praktiske årsager, for så er alle skilte og installationer på plads og godkendt til formålet af UEFA, fortæller Mads Hviid Jakobsen.

Men Dortmund får altså ikke fornøjelsen af FC Midtjylland og Liverpool i denne ombæring. Opgøret bliver i Herning.

- Med den nye undtagelse fra de britiske myndigheder er der intet til hinder for at spille på MCH Arena, så det gør vi naturligvis. Ellers skal der da dukke nye restriktioner op, som vi ikke har hørt om. Man skal jo aldrig sige aldrig i denne tid, lyder det med et bredt smil fra Mads Hviid Jakobsen, FC Midtjyllands presseansvarlige.

Champions League-opgøret mod Liverpool spilles onsdag 9. december klokken 18.55 på MCH Arena.

Inden da venter der en udekamp mod Atalanta i det fornemme selskab. Det er på tirsdag i Bergamo, Italien.