Manglende svar fra Joan Hansen - besvaret af andre

8. november 2019, 13.57

Leif Lund. Foto: Privatfoto

NORLYS Man må betegne byrådsmedlem Joan Hansen, Venstre, som den tavse dansker. Medlem af repræsentantskabet i Norlys, Jacob Jensen, Herning kom i Folkebladet 30. oktober med nogle af svarene.

I Herning-området er Joan Hansen af repræsentantskabet i Norlys udpeget til bestyrelsen. Valget skete med løfter om nært samarbejde og løbende orientering af Herning-områdets repræsentanter. Disse har aldrig hørt fra Joan Hansen.

På et halvårligt orienteringsmøde arrangeret af Norlys for repræsentanterne oplystes, at underdirektøren i Eniig/Norlys skulle have 16,3 millioner kroner af forbrugernes penge for selv at sige op. Kontraktmæssigt havde blandt andet Joan Hansen bestemt, at underdirektøren skulle have cirka 11 millioner herfor, hvilket blev rundet op til 16,3 millioner kroner.

Det er ikke at håbe, at denne venstre-gestus med forbrugerpenge danner præcedens hos Herning Kommune, og er næppe tilfældet i Joan Hansens vognmandsforretning.

Ligeledes har Joan Hansen ikke ønsket at oplyse sine egne lukrative ordninger som bestyrelsesmedlem i elselskabet. Næppe småpenge!

Som jeg også spurgte, kunne det være interessant at få oplyst, hvad Joan Hansen, som herningensernes bestyrelsesmedlem i Eniig/Norlys, har gjort for at forhindre, at Hernings omtumlede og hårdt prøvede fjernvarmeforbrugere igen er solgt, og denne gang til det stormombruste Verdo i Randers. Alle skandalerne om Verdo, der foreløbig skal tilbagebetale op mod 700 millioner kroner til færre varmeforbrugerne i Randers, end der er i Herning, for overfakturering, har næppe forbigået Joan Hansen.

Verdo har grundet skandalerne fyret deres chef med en kæmpe bonus i bagagen. Men rolig.

Det er lykkedes herningensernes nye fjernvarmeselskab, Verdo, at finde en ny chef hos Aarhus Havn, Jakob Flyvbjerg Christensen, der matcher Kim Frimer. Han har en løn, hvor selv statsministeren må give fortabt.

Havnedirektøren betalte under besparelser på 230 millioner kroner i Aarhus Kommune 62.500 kroner til en golfstjerne for en halv times opvisning på havnen.

Havnedirektør i Aarhus og kommende Verdo-chef godkendte også personligt mange frådsemiddage langt over klassisk Brixtofte-niveau. Selvfølgelig har den nye Verdochef erfaring med flyrejser på første klasse.

Nu ser vi, at Joan Hansens miljø- og teknikudvalg har givet tilladelse til, at en ellers ren plantage fremover klassificeres som forurenet, fordi der her er aflæsset mindst 360 tons byggeaffald. Hvad ville Joan Hansen have gjort, hvis almindelige borgere aflæssede affald i skoven?

Jeg må give Johs. Poulsen ret i, at udvalget ved Joan Hansen er slapsvanse, da nogen for at spare har satset på at kunne køre byggeaffald ud i skoven.

Efter 28 år i byrådet i Silkeborg og mangeårig 1. viceborgmester og regionsrådsmedlem har jeg aldrig set lignende.

Jeg har også været formand for et lignende udvalg som Joan Hansen er formand for. Jeg kunne aldrig drømme om som Joan Hansen at give en lignende tilladelse.

Måske har Herning og Venstre en anden tilgang til forurening i naturen? Venstre i Herning har da andre dygtige byrådsmedlemmer, der kan erstatte Joan Hansen, som efter min mening bør trække sig, da hun ikke ser ud at tjene forbrugernes eller borgernes interesser.

Læs også
Hvor er der en voksen?