Retur på arbejdspladsen: Tre regioner får lov at åbne for den offentlige sektor

Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Nordjylland må åbne op for fysisk tilstedeværelse for ansatte

21. maj 2020, 09.18

Region Midtjylland kan - lige som Region Syddanmark og Region Nordjylland - se frem til, at medarbejderne nu må komme fysisk på arbejde igen i regionshuset. Foto: Region Midtjylland

INDLAND Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Midtjylland får lov til at åbne op for, at ansatte i den offentlige sektor igen kan møde fysisk op på deres arbejdsplads.

Det er resultatet af onsdagens aftale mellem alle Folketingets partier, der omhandler en udvidelse af fase 2 i genåbningen af samfundet under coronakrisen.

- Som det fremgår af »Aftale om plan for genåbning af Danmark«, er partierne enige om, at da der p.t. er store regionale forskelle på udbredelsen af Covid-19-smitte, kan den fysiske tilstedeværelse genoptages i den offentlige sektor, bortset fra i Region Hovedstaden og Region Sjælland, lyder det i aftalen.

Når de to regioner på Sjælland ikke får lov til at åbne op i den offentlige sektor, skyldes det, at smittetrykket med coronavirus her er markant større end i landets tre øvrige regioner.

Hjemme i godt to måneder

Offentligt ansatte i ikke-kritiske funktioner i Danmark har skullet arbejde hjemmefra, siden statsminister Mette Frederiksen (S) 11. marts annoncerede en omfattende nedlukning af det danske samfund.

Det skete som en konsekvens af, at corona-smitten var ved at brede sig med faretruende hast.

/ritzau/