God og fair valgkamp til alle - også i lygtepælene

Udgivet:22. oktober 2021, 11.36

Læsetid:2 minutter

Finne Edtwodth. Foto: PR-foto

Af Finne Edtwodth. Viborgvej 101 Herning

VALGPLAKATER Tirsdag 16. november skal vi igen nyde godt af demokratiet, det er tid til at afgive sin stemme til kommunal- og regionsvalget.

Afgive sin stemme på kandidater og partier, der, for det meste, ønsker at deltage i både de nemme og svære beslutninger.

Og fra på lørdag klokken 12 vil gadebilledet igen prydes af utallige valgplakater med håbefulde kandidater og partier, der ønsker at bidrage til demokratiet, til Danmark. Eller det er i hvertfald, hvad reglerne siger. At valgplakater først må hænges op klokken 12 den fjerde lørdag før valgdagen.

For ved hvert valg er der altid de kandidater, der forsøger at snyde sig foran i lygtepælene. Kandidater, der får deres medhjælpere til at bryde reglerne ved at hænge plakaterne op før klokken 12.

Ved seneste valg - folketingsvalget i 2019 - kunne man ved selvsyn opleve, hvordan flere af partierne og kandidaterne brød reglerne og gik i gang med at hænge valgplakater op i lygtepælene lang tid før det officielle tidspunkt.

På banegårdspladsen i Herning kunne man for eksempel opleve, at partier og kandidater som blandt andre Radikale Venstre’s Andreas Steenberg,Socialdemokratiets Niels Fuglsang og Mogens Jensen samt Enhedslisten havde kapret lygtepælene lang tid før klokken 12.

Og ja, der er billededokumentation på ovenstående.

Et er, at man vælger helt bevidst at overtræde ellers klokkeklare regler. Noget andet er, at kandidaterne snyder deres medkandidater, deres politiske modstandere. At kandidaterne, når de bliver afsløret, vælger at skyde skylden på deres frivillige medhjælpere, siger egentlig mest om kandidaternes integritet og moral.

Da jeg ved selvsyn oplevede brud på reglerne på Banegårdspladsen i 2019, spurgte jeg en medhjælper fra Radikale Venstre, hvorfor de bevidst brød reglerne, snød demokratiet. Svaret var bare et stort grin.

Politiske valgkampe kan være beskidte, kan være uforsonlige. Men hvad med at starte det kommende valg ud fair og ens for alle? Med at vise respekt for sine medkandidater og demokratiet?

God og fair valgkamp til alle.

Mere interessant læsning

Relaterede artikler

Se flere

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad