Landets bedste transportkommuner udråbt

Ikast-Brande Kommune har fået en 16.-plads i brancheforenings kåring af de bedste transportkommuner

16. oktober 2019, 10.47

Ikast-Brande Kommune får en 16. plads i brancheforenings kåring af landets bedste transportkommuner. Foto: Tom Laursen

IKAST-BRANDE De professionelle transport- og logistikvirksomheders brancheorganisation (ITD) har kåret Vejen til Årets Transportkommune. Ikast-Brande får en 16.-plads, Ringkøbing-Skjern en 67.-plads og Herning en 71.-plads.

Kåringen er baseret på en undersøgelse, som er gennemført af analysebureauet IRIS Group, der trækker på både statistiske data fra offentlige myndigheder og institutioner samt en spørgeskemaundersøgelse, som er udsendt til kommunerne. Undersøgelsen vurderer blandt andet investeringer i det lokale vejnet, lokale faciliteter til for eksempel lastbilparkering, grønne tiltag på transportområdet, politiske initiativer af og for regulering af vejgodstransporten samt udlicitering og udbud af transportopgaver.

ITD håber, at man ved at fejre de kommuner, der gør en ekstra indsats for vejgodstransporten, kan motivere og inspirere andre kommuner til at prioritere gode vilkår for vejgodstransporten lokalt.

Stadig noget at arbejde med

- Ved at udvikle og prioritere vejgodstrafikken kan landets kommuner få forløst de mobilitets- og velfærdsfordele, der er ved en velfungerende vejtrafik. Vi håber derfor på, at en kommune som Vejen kan inspirere andre kommuner til at sætte gode vilkår for vejgodstransporten på dagsordenen i lokalområderne. Det skaber både bedre trafiksikkerhed og mere vækst, siger Christian Sørensen Madsen, formand for ITD, i en pressemeddelelse.

- For selv om en del kommuner gør en god indsats for vores erhverv, så er der generelt stadig noget at arbejde med. Blandt andet har de fleste kommuner ikke tilstrækkeligt med rastepladser og faciliteter, så vi håber, at målingen kan være med til at sikre en fremdrift i kommunernes prioritering af vilkår for vejgodstransporten.