Har vi nok institutionspladser til at dække behovet her og nu og i fremtiden?

Udgivet:09. september 2021, 12.41

Læsetid:1 minut

Juliane Overgaard. Foto: Pr-foto

Af Juliane Overgaard. Ågårdsvej 5 Vildbjerg, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti

2 år siden

BØRN Som vi kan udlede af den aktuelle situation i Hammerum-Gjellerup, hvor der er massiv mangel på institutionspladser, og hvor der arbejdes på ikke-hensigtsmæssige lappeløsninger, mener vi konservative, at der er behov for at undersøge, om kommunens udbud af pladser i vuggestuer og børnehaver modsvarer efterspørgslen.

Faktum er, at børnetallet stiger, hvilket er yderst glædeligt og godt for kommunen. Men det stiller også store krav til kommunens institutioner. Børn skal passes i lokalområdet i trygge rammer med nok plads både ude og inde. Vi oplever flere steder i kommunen, at institutioner er nedslidte og for små til det aktuelle behov. Kan og vil vi acceptere det?

Vi ved, at der blandt andet er planlagt nybyggerier i Lind og Snejbjerg samt renoveringer i andre byer i kommunen, men er det nok? Der er brug for action nu for at undgå, at andre byer i kommuner ender i samme situation som Hammerum-Gjellerup.

Det Konservative Folkeparti har et klart ønske om vækst i antal borgere og vil arbejde på at nå 100.000 borgere i Herning Kommune i 2032. Denne tilvækst skal blandt andet skabes gennem tilflytning af især børnefamilier. En vigtig forudsætning for at nå i mål med denne mission er dog, at kommunens pasningstilbud fremtidssikres. Så på med arbejdstøjet!

Læs også
Pladsmangel frustrerer forældre i Hammerum-Gjellerup: Man føler sig lidt røvrendt
Abonnement