En af Danmarks bedste tømrere er fra Bording

Det blev ikke til en førsteplads ved DM i Skills, men den 19-årige tømrerlærling Jacob Munkgaard Sørensen fra Bording har lært meget af at være i finalen

Udgivet:06. maj 2022, 09.00

Læsetid:1 minut

19-årige Jacob Munkgaard Sørensen fra Bording er her fotograferet ved sin deltagelse i finalen til årets DM i Skills. Foto: PR-foto

1 år siden

BORDING 19-årige Jacob Munkgaard Sørensen fra Bording kan skrive en oplevelse på sit CV, som de færreste andre tømrerlærlinge kan.

Han har nemlig været i finalen ved DM i Skills, der i år blev holdt i den vestsjællandske by Høng.

Han dystede gennem to en halv dag mod fem andre tømrerlærlinge i en konkurrence på håndværksmæssige færdigheder, men hvor det blev Nicklas Veber Stryhn fra Køge, som tog førstepladsen.

- Naturligvis gik jeg efter at vinde. Det er derfor, jeg deltog. Men jeg vidste også på forhånd, at jeg var oppe imod nogle af de bedste i landet. Så det var med stor respekt, at jeg deltog, fremhæver Jacob Munkgaard Sørensen i en pressemeddelelse.

I lære hos Herning-firma

Hvis man spørger Jacob Munkgaard Sørensen om, hvorfor valget faldt på uddannelsen som tømrer, er svaret ret klart - også selv om hans udgangspunkt er den gymnasiale EUX-uddannelse, hvor tømreruddannelsen er integreret.

- Jeg vil faktisk gerne have en boglig uddannelse, fordi jeg er bogligt stærk, men fordi jeg kommer fra landet, er jeg også vant til at lave en masse med mine hænder, så EUX er en god kombination. Det handler også om lysten til at kombinere teori og praksis, siger Jacob Munkgaard Sørensen, som er i lære hos tømrervirksomheden Henrik Kristoffersen i Herning.