Overblik: Restauranter må åbne og tilskuere i Superligaen

21. april hæves forsamlingsloftet, mens tilskuere også kan få lov at vende tilbage til Superliga-stadioner

16. april 2021, 06.51

Statsminister Mette Frederiksen fortalte på et pressemøde fredag om regeringens planer om nye udsendelser af danske soldater. Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

CORONA Et politisk flertal på Christiansborg er natten til fredag blevet enig om en aftale, der fremrykker genåbningen af Danmark.

Aftalen betyder blandt andet, at der åbnes for indendørs servering på restauranter med visse betingelser, mens forsamlingsloftet hæves.

Læs her, hvad der genåbner hurtigere end ventet 21. april:

* Caféer og restauranter får lov til at åbne for indendørs servering. Dog med krav om bordbestilling og fremvisning af coronapas. Samtidig fjernes kravet om coronapas ved udendørs servering. Sidste udskænkning er klokken 22.00.

Læs også
Restaurant-ejer på Torvet storglæder sig over fremrykket åbning: Det bliver som at lukke køer på græs
+Abonnement

* Tilskuere får lov til at vende tilbage til stadioner i Superligaen, Kvindeligaen, i 1.- og 2. division samt ved A-landskampe for herrer og kvinder med klart adskilte sektioner med maksimalt 500 tilskuere i hver og med krav om coronapas.

Læs mere
FCM jubler over »fantastisk melding«: 4400 fans kan komme til Superligabrag på torsdag
+Abonnement

* Daghøjskoler, inklusiv seniorhøjskoler, kan åbne med testkrav svarende til testmodellen på uddannelsesområdet.

* 5.-8.-klasses elever får mulighed for udendørs fremmøde i de uger, hvor der ikke er adgang til indendørs undervisning.

* Afgangseleverne i grundskoler og på voksenuddannelser må have 80 procent fremmøde, mens erhvervsuddannelser må genåbne i fuldt omfang.

* Studerende på landets videregående uddannelser må nøjes med 30 procent fremmøde.

* Forsamlingsloftet hæves, så det fra 21. april er muligt at samles ti personer indendørs og 50 personer udendørs. Fra 6. maj hæves loftet til 25 indendørs og 75 udendørs, fra 21. maj til 50 indendørs og 100 udendørs og fra 11. juni til 100 indendørs, mens loftet for udendørs forsamlinger afskaffes.

* Anbefalingerne om, at indendørs gudstjenester og kirkelige handlinger højst må vare 30 minutter og skal gennemføres uden fællessang, lempes.

* Der åbnes for mere indendørs idræt for unge og ældre.

* Ifølge aftalen vil det også fra 21. april være muligt for de store indkøbscentre og stormagasiner at genåbne for almindelig handel.

Kilde: Justitsministeriet.

/ritzau/

Læs også
Ny hoteldirektør er i tvivl om åbning: - Vi skal have gæster nok til at tjene lønnen hjem
+Abonnement
Læs mere
Krarup kaldte løsningen for »shit on grass«: Nu skal nedlukninger revurderes