Mindeord: Farvel til et prægtigt, givende menneske

Udgivet:08. december 2022, 20.00

Læsetid:2 minutter

Inge-Lise Elming blev begravet tirsdag 6. december ved Fredens Kirke. Her er hun fotograferet i 2015 i forbindelse med en portrætartikel af »Fru Unicef«. Foto: Tom Laursen

1 år siden

MINDEORD Gitte Hornshøj, Herning, skriver mindeord over Inge-Lise Elming, der døde natten til fredag 18. november:

På en frostklar solskinsdag var Fredens Kirke fyldt til bristepunktet. Det er ikke alle, der bliver over 80 år, der kan fylde en kirke. Men det kunne »fru Unicef«.

Vi har denne smukke tirsdag (Inge-Lise Elming blev begravet ved Fredens Kirke tirsdag 6. december, red.) taget afsked med et af Hernings prægtigste mennesker. Jeg lærte Inge-Lise Elming at kende som ganske ung. Jeg havde ondt i min nakke. Den fineste, kæreste dame, åbnede i sit smukke hjem og bød velkommen. Inge- Lise var fysioterapeut. Tørt - men med et varmt smil, der nåede de altid strålende, varme øjne, sagde Inge-Lise: »Nåh, jamen det er en tantepukkel, det må vi se at gøre noget ved.«

Fra den dag var jeg kæmpe fan af fru Unicef. Jeg gik derfra med glæde i hjertet. Jeg havde købt adskillige postkort, en paraply og et par slips.

Læs også
<span>Unicef Danmark om Inge-Lise Elming:</span> Hun var en helt igennem kærlig og ægte ildsjæl <span>Unicef Danmark om Inge-Lise Elming:</span> Hun var en helt igennem kærlig og ægte ildsjæl
Læs også:
Unicef Danmark om Inge-Lise Elming: Hun var en helt igennem kærlig og ægte ildsjæl

Inge-Lise har nemlig utrætteligt i ufatteligt mange år været dybt engageret i Unicef. Utallige gange har jeg været med til at samle ind med stor glæde.

I 2015 blev Herning udpeget til at være Unicef-by. Jeg fik den ære at være en af Hernings Unicef-ambassadører. Det var stort at samle ind med kære Inge-Lise.

Det blev en kæmpe succes. Der blev samlet et uhyre stort beløb ind. Dejligt Herning også her var med på landkortet.

Læs også
<span>Inge-Lise Elming er død:</span> Næstekærligheden fyldte alt hos hende <span>Inge-Lise Elming er død:</span> Næstekærligheden fyldte alt hos hende
Læs også:
Inge-Lise Elming er død: Næstekærligheden fyldte alt hos hende

Inge-Lise var jublende glad. Næstekærligheden betød alt for hende. En virkelig, ægte utrættelig ildsjæl. Hvor kunne vi alle lære af Inge-Lise. På sin helt egen fine måde var hun katalysator for så mange flotte indsamlinger. Aldrig med sig selv i centrum.

Jeg forstår til fulde de mange mennesker, der sagde farvel i dag. Inge-Lise har gjort et stort indtryk på rigtig mange mennesker. Hun har sat et kæmpe aftryk.

Jeg har stadig min tantepukkel, og når jeg ømmer mig, tænker jeg taknemmeligt på Inge-Lise. Den pukkel betød, at jeg var heldig at lære et af de mest generøse mennesker, jeg har mødt, at kende. Vi bevarede kontakten i alle årerne lige indtil i dag, hvor det blev til et kærligt, rørende farvel i Fredens Kirke.

Læs også
<span>Dødsfald:</span> Inge-Lise Elming er død <span>Dødsfald:</span> Inge-Lise Elming er død
Læs også:
Dødsfald: Inge-Lise Elming er død

Tilbage står lærdom til os alle. Hjælp din næste. Værn om verdens børn. Vis omsorg til de, der trænger. Det gør rigtig mange i denne tid. Den omsorg og ægte glæde ved at hjælpe andre bar Inge-Lise Elming i hjertet hele livet. Taknemmelig for at have kendt så fint et menneske.

Æret være dit minde.

Indlæser debat